Mona Muscă are 70 ani și n-a apărut de 12 ani în public. Cum arată acum fosta politiciană

 Dumba Gabriela
.

Monica Octavia Muscă, fosta politiciană pe care toți o cunoaștem drept Mona Muscă, are 70 de ani acum și de 12 ani s-a retras din viața publică. Fostul ministru al Culturii trăiește departe de Bucureşti, într-o căsuţă din Caraş-Severin şi de-a lungul timpului, a fost văzută rar în public, doar la anumite evenimente culturale: lansări de film sau carte.

Mona Musca s-a retras de 12 ani din viața publicăMona Musca s-a retras de 12 ani din viața publică

Fost ministru al Culturii, Mona Muscă și-a dat demisia din Parlament în 2007 și a ales să stea departe de viața politică.

Mona Muscă are 70 de ani acum și nu este foarte schimbată față de perioada în care era o prezență populară în presă. În afara câtorva kilograme acumulate, fosta politiciană poartă aceeași coafură și nu și-a pierdut zâmbetul care a consacrat-o. Este la fel de elegantă și de cochetă.

Pe lângă angajamentele pe care le are la diferite instituții, Mona Muscă are grijă de soțul ei în vârstă de 85 de ani și pleacă din când în când în SUA ca să-și vadă fiica și pe cei doi nepoți.

Mona Muscă s-a reorientat spre o carieră de specialist în relații publice, iar în această calitate, fostul lider al PNL ține cursuri și seminarii peste tot în țară. Potrivit wowbiz.ro, Mona Muscă a fost chiar instructor în cadrul unor seminarii ale organizațiilor gay, vorbind despre drepturile acestei comunități.

Cine este Mona Muscă

Mona Muscă a absolvit în anul 1972 Facultatea de Filologie la Universitatea din Timișoara. Între 1972 și 1976 a fostprofesor de limba și literatura română la școala generală Gurba din județul Arad. Din 1975 și până în 1982 a fost asistent universitar la Universitatea Timișoara, iar din 1982 până în 1996 a fost cercetător științific la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan' al Academiei Române.

În anul 1990 devine membru al Alianței Civice (care se transformă în Partidul Alianța Civică), iar între 1991 și 1995 a fost membru în Consiliul Național al PAC și conduce Departamentul de Imagine și Relații Publice.

A fost un personaj important pe scena politică din România

Fost ministru al Culturii, fost deputat ajuns vicepreședinte al Camerei și, în general, mare speranță liberală, Mona Muscă a fost un personaj important pe scena politică din România.  S-a retras însă din viața politică imediat ce a primit verdictul de colaborare cu Securitatea.

A fost un membru marcat al PNL şi a ocupat mai multe funcţii importante de-a lungul celor 11 ani cât a fost pe scena politică din România. În 2010, a fost printre susţinătorii lui Teo Trandafir care, la acea vreme, a candidat la un loc de deputat pentru PDL. A fost una dintre rarele apariţii legate de politică ale Monei Muscă, potrivit stiripesurse.ro.

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton