Moment penibil în timpul vizitei lui Trump în Marea Britanie. Cum a eclipsat-o președintele SUA pe Regina Elisabeta a II-a

Moment penibil în timpul vizitei lui Trump în Marea Britanie. Așa cum era de așteptat, întâlnirea dintre Regina Elisabeta a II-a și președintele Statelor Unite nu a dus lipsă de momente stânjenitoare, dar cel din timpul inspectării Gărzii de Onoare a fost unul de-a dreptul ilar.

Moment penibil în timpul vizitei lui Trump în Marea Britanie. Trump i-a

Moment penibil în timpul vizitei lui Trump în Marea Britanie. Trump i-a „luat fața” Reginei!

Deși, cu siguranță, înainte de sosirea în Marea Britanie, președintele Statelor Unite, Donald Trump, și Prima Doamnă, Melania, au fost puși la curent cu eticheta regală, vizita celor doi nu a fost lipsită de evenimente stânjenitoare. Unul dintre ele însă a devenit viral pe Facebook, răspândindu-se cu viteza luminii. Acesta s-a petrecut în timpul în care Trump a fost invitat alături de Regină pentru trecerea în revistă a Gărzii de Onoare a Palatului Windsor. Nu e nevoie să amintim de grandoarea și solemnitatea momentului – pe scurt, ar fi trebuit să fie unul dintre cele mai impresionante , dar s-a transformat într-o secvență de comedie bufă.


În clipul devenit viral, Elisabeta a II-a îi face un gest din mână președintelui Trump, pentru a-i arăta cum să se poziționeze, apoi aceasta încearcă să treacă înaintea președintelui american, însă fără succes. Mai mult, Trump se oprește brusc, iar Regina rămâne în spatele lui, pentru câteva clipe bune dispărând complet din cadru. În cele din urmă, reușește să-l depășească pe partea dreaptă, în timp ce Trump se uită întrebător în stânga-spate spre Regina dispărută ca prin minune. Un adevărat moment Kodak, în fața căruia, în pofida solemnității momentului, nu ai cum să nu râzi în hohote.

Regina Elisabeta a II-a, alături de Donald și Melania Trump, la Castelul Windsor.

Regina Elisabeta a II-a, alături de Donald și Melania Trump, la Castelul Windsor.

În cele din urmă, cu demnitatea-i bine-cunoscută, Regina a salvat situația, însă gustul amar a rămas. Evident, Donald Trump a fost atacat de tot internetul, cu toții fiind convinși că președintele SUA a încălcat eticheta. Într-adevăr, nu s-au înșelat, Grant Harrold, fost valet al familiei regale, confirmând că Regina trebuie lăsată să conducă în orice situație – aceasta e regula de top a protocolului regal.

Regina l-a așteptat pe Trump un sfert de oră în plin soare!

Dacă gafa cu Garda de Onoare  a fost amuzantă, cel puțin pentru cei neimplicați, Donald Trump a mai comis-o o dată, atrăgându-și și mai mult antipatia celor care nu îl văd potrivit pentru președinția Statelor Unite. Acesta a lăsat-o pe Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 92 de ani, să-l aștepte, timp de un sfert de oră, în soare și, pe deasupra, în picioare, în miezul zilei, sub un soare dogoritor. Lucru total nepotrivit față de oricine, cu atât mai mult față de suverana Marii Britanii. Trump a sosit până la urmă, cu un elicopter privat, alături de Prima Doamnă, Melania. Evident, nici în acest caz situația nu a rămas netaxată de membrii rețelei sociale Twitter, unde președintele american este foarte activ, dar și de presa internațională, care a strâns, de altfel, și un frumos buchet de perle ale lui Trump de pe timpul vizitei în Marea Britanie.

Foto: Hepta, Northfoto

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton