Viața lui Mircea Solcanu, un lung șir de drame: "Tumoarea de la creier mi-a spart timpanul și..."

.

Au trecut 8 ani de când Mircea Solcanu s-a retras din televiziune și s-a îndreptat către studii. Fostul coleg de la Acasă TV al lui Cabral a avut și grave probleme de sănătate, a trecut printr-o operație la creier, și-a pierdut auzul, însă nu zâmbetul celebru. Cum se mai simte Mircea Solcanu după operație și cum e viața la Constanța, „un oraș cu tristețea în ADN”, cum spun el.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


La începutul anilor 2000, Mircea Solcanu era una dintre cele mai iubite vedete PRO TV, însă, din păcate, un comentariu neinspirat i-a curmat cariera. De atunci, omul de televiziune a dispărut din atenția publicului și și-a schimbat viața complet, dedicându-se unei pasiuni mai vechi, actoria.

În 2012, însă, a năvălit peste Mircea Solcanu o problemă de sănătate extrem de gravă: a fost diagnosticat cu o tumoră pe creier, iar după operație a rămas cu sechele.


„Slavă Domnului, sunt binișor. Nu mă mai mișc ca la 20 de ani, dar probleme majore din cauza tumorii nu am. Doar frustrarea care vine la pachet cu pierderea auzului.

Tumoarea pe care am avut-o mi-a spart timpanul de la urechea dreaptă. Și, în timp, am rămas fără auz deloc la urechea dreaptă', a declarat Mircea Solcanu pentru ciao.ro.

„Faptul că nu mai pot să-l ascult pe Mozart sau Abba, așa cum știa sufletul meu că sună mă supără foarte tare', a mai spus Mircea Solcanu.


Și de parcă problemele nu erau suficiente, anul trecut i-a fost furat și câinele, iar șocul suferit i-a afectat auzul și la cealaltă ureche.

„Din cauza unui șoc provocat de furtul câinelui anul trecut mi-a scăzut auzul și la urechea stângă', spune fostul prezentator TV.

Citește și: Ce înălțime și ce greutate are Raluca Bădulescu:„Regimul pe care l-am ținut se bazează pe…/ EXCLUSIV

Citește și: Alina Sorescu a fost criticată de Raluca Bădulescu:’E ținută de…’

Citește și: Anca Pandrea, atac dur către Alexandru Papadopol:„O chestie de bun-simţ. S-a întâmplat de fiecare dată


Ce pensie de handicap are Mircea Solcanu

Luna trecută, Mircea Solcanu a dezvăluit care e pensia pe care o primește de la stat, comparând-o cu ajutorul financiar de 1.600 de lei primit de pensionari la începutul acestui an.

„Ieri am primit banii. O să păstrez talonul. Pentru cei cu pensiile mici, este un mare ajutor. Din păcate, e doar pentru luna ianuarie suma asta. Păi, făceam petrecere, dacă rămânea aşa tot anul. După 3 ani în care nu am luat bursă, ci pensie, acum pensia mea a bătut luna asta bursele pe care le iau colegii mei de facultate, la Actorie.


Eu am o pensie de 760 de lei, acum am luat 2.000 de lei. Dacă rămânea aşa, de 2.000 de lei, eram ‘like a boss’. Dar, de la 760 de lei, cât primesc de obicei, la 2.000 de lei, cât am primit ieri, e un şoc pentru oricine’, a declarat Solcanu pentru impact.ro.


Cu ce se ocupă Mircea Solcanu acum

Mircea Solcanu este student la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța și se pregătește pentru examenul de licență.

„În această perioadă scriu la lucrarea de licență, învăț poezii și pregătesc un moment pentru examenul de licență și repet la spectacolul de licență. În iunie-iulie termin.

În afara studiilor, nu mai fac nimic. Nu mai găsesc plăcerea în lucrurile care odată îmi plăceau. Încerc să îmi definesc alte lucruri de care să mă bucur. Însă până acum, în afară de credință și sufletul meu, nu am găsit.


Astăzi, Mircea Solcanu trăiește, învață și își vede de sufletul lui cum poate și încearcă să se descurce mai bine. De foarte multe ori nu face și nu se descurcă, dar se străduiește', a mai spus Mircea pentru Ciao.ro.