Mircea Dinescu își face debutul în actorie, la 72 de ani. În ce spectacol va juca și când are loc premiera: „Nu voi şti ce am de făcut în avans”

 Ifrim Georgiana
.

La 72 de ani, Mircea Dinescu își face debutul în lumea actoriei. Cunoscutul poet și om de televiziune va avea primul spectacol la sfârșitul acestei luni și spune că întreaga reprezentație va fi improvizată, o ipostază în care nu a mai fost văzut până acum. Iată declarațiile lui Mircea Dinescu!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Mircea Dinescu își face debutul în actorie, la 72 de ani. Mircea Dinescu este unul dintre cei mai cunoscuți poeți și oameni de televiziune de la noi din țară. A înfiinţat revistele „Academia Caţavencu', „Plai cu boi' şi „Aspirina săracului' şi are 19 volume publicate în limba română, fiind de 4 ori premiat de Uniunea Scriitorilor din România. Mircea Dinescu a fost realizator si prezentator al emisiunii „Politică şi delicateţuri' de la Realitatea TV si TVR, iar din anul 2019, a prezentat emisiunea „Poezie şi delicateţuri' la Prima TV.

Mircea DinescuMircea Dinescu

La 72 de ani, Mircea Dinescu a decis să-și facă debutul în actorie, iar primul său spectacol va avea loc la finalul acestei luni. Cunoscutul poet a făcut primele declarații despre reprezentanția pe care o va susține, adăugând că momentul va fi presărat și cu recitări de poezie și muzică.

Citește și: Mircea Dinescu a dat faliment cu ultima sa afacere: „Mă duc în Bulgaria și le cer acolo să mă numească Dinescov”

Citește și: Mircea Dinescu scoate la licitație puloverul purtat la Revoluție: „Să câştig şi eu măcar ceva”

Citește și: Chefi la cuțite 2023 – Sezonul 11. Horia Brenciu a dezvăluit cine a câștigat amuleta: „Scărlătescu s-a stricat la față'

Citește și: Larisa Drăgulescu va avea un băiețel. De ce nu renunță la OnlyFans și câți bani câștigă: „De aici am cele mai multe venituri'

Mircea Dinescu își face debutul în actorie, la 72 de ani

Pe 28 aprilie, Mircea Dinescu își face debutul în actorie și va juca în spectacolul „Vineri de la şase şi nouă', pe scena Sălii Mare ARCUB din zona Centrului Vechi al Capitalei. Producția este regizată de Mircea Cornişteanu împreună cu scriitorul Denis Dinulescu. Alături de cunoscutul poet, se vor afla și interpretul de muzică folk Nicu Alifantis, coregrafa Adina Cezar, actriţa Emilia Popescu, dar şi magicianul Andrei Teaşcă. Reprezentația va fi moderată de actorii Radu Gheorghe şi Mihai Bisericanu.

„Va fi un gen de spectacol experimental, în care nu voi şti ce am de făcut în avans. Voi răspunde unor provocări venite pe moment din partea prezentatorilor spectacolului pe teme dintre cele mai diverse. Mă tem că unele vor fi influenţate şi de actualitate. (…)

Nu vreau să spun prea multe, dar voi cânta şi recita şi poezii, printre altele, pe scenă. Prea multe nu vreau să spun, fiindcă îşi aşteptăm pe cei interesaţi la spectacole. Reprezentaţiile vor fi doar de două ori pe lună, aşa că toată lumea e aşteptată la spectacolul nostru, la care sper să nu lipsească inspiraţia de moment', a declarat omul de televiziune, potrivit playtech.ro.

Mircea Dinescu: „Am mai cochetat cu scena'

Mircea Dinescu recunoaște că a fost atras de scenă încă din tinerețe. Pe vremea comunismului, acesta a jucat într-un spectacol de muzică și poezie, însă autoritățile i-au interizis o nouă punere în scenă. În urmă cu doi ani, poetul a avut un rol fugitiv în spectacolul „Jocul de-a măcelul', montat la Teatrul Național din Craiova, însă este de părere că debutul său ca actor va avea loc la finalul acestei luni.

„Tot când eram foarte tânăr m-au mai tentat fiorii scenei. Era în perioada comunistă şi am încercat împreună cu un mare pianist armean, Harry Tavitian, un spectacol de muzică şi poezie.

Cert e că am apucat să-l punem în scenă o singură dată, fiindcă autorităţile de atunci l-au considerat prea colorat şi nu ne-au mai permis să-l mai jucăm vreodată. Am mai cochetat cu scena, dar pot considera acest spectacol drept debutul meu!', a adăugat acesta, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton