Mircea Badea refuză să-și trimită copilul la școală, din 14 septembrie: “Scapă cine poate!”

.

Speriat de amploarea pe care o va lua COVID-19 în România, odată cu începerea școlii, Mircea Badea a luat decizia radicală de a-și ține copilul acasă, pe 14 septembrie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Tatăl unui băiat de șase ani, Vlad, Mircea Badea ia în calcul să nu-și lase copilul la școală, pe 14 septembrie, convins că epidemia COVID-19 va lua amploare. Deși autoritățile au trasat o serie de restricții și măsuri de protecție, aplicabile atât copiilor, cât și părinților, jurnalistul Antena 3 preferă să-și știe băiatul în siguranță, acasă.


‘Eu, de exemplu, nu vreau să duc copilul la școală. Deloc. Nu mi se pare în regulă să meargă la școală. Nu mi se pare în regulă să meargă nici nepoata. Se pune că sunt un părinte și un unchi rău?’, a zis Mircea Badea, în emisiunea „În gura presei', de la Antena 3.

Badea crede că luna septembrie va aduce o explozie a cazurilor grave, care vor necesita internare la secțiile de terapie intensivă, și, prin urmare, a numărului de decese.


‘Vine septembrie și să vedem cum va fi cu terapia intensivă. Eu înclin să cred că va fi atât de rău, încât nu cred că se vor mai ține alegeri locale și vom avea cu totul și cu totul altă treabă.

Așa erau interesați și de alegerile anticipate, mai țineți minte, nu?! Să vedem când e septembrie, să ne potrivim ceasurile. Peste cinci zile, scapă cine poate’, a spus Mircea Badea.

„Suntem la un pas de blocaj!'

Realizatorul emisiunii „În gura presei' a tras un semnal de alarmă: numărul oamenilor infectaţi cu noul coronavirus va creşte.


Caut pe Google număr infectări de astăzi (n.r. luni, 24 august). Avem în felul următor: scade numărul cazurilor noi, după o zi de weekend în care s-au făcut doar 6.460 de teste. Vă dați seama… Este absolut derizoriu! Scade numărul cazurilor noi, întrucât nu s-a testat în România. Dar, atenție, crește numărul pacienților în stare gravă: 494. Să zicem că, în România, nu s-ar mai testa deloc. Și așa la cât se testează…  


Suntem la un pas de blocaj și eu vă spun când se va ajunge la acel blocaj: când oamenii se întorc din vacanțe – mulți de pe la televizor au senzația că acolo se infectează majoritatea, ceea ce este o prostie -, și se vor duce la serviciu. Sigur că se infectează și în vacanță, sigur că da, dar infectarea predominantă e când lumea se duce la serviciu. Aia e infectarea adevărată, crâncenă, masivă!„, a spus Mircea Badea la Antena 3.


Jurnalistul consideră că autorităţile sanitare şi guvernamentale nu iau măsuri concrete.

Se duce lumea la serviciu, începe școala. Asta cu vom lua măsuri… Eu m-am săturat, nu mai pot să aud lozinci, banalități. Facem eforturi pentru a stabili toate condițiile de siguranță. Prietene, ai ceva concret de spus?! Ai?! Ăștia mestecă nimic, mestecă niște cuvinte de dimineața până seara. Ne-am întâlnit pentru a elabora o strategie conform căreia să putem demara procesul de învățământ de care e atâta nevoie, în condiții în care să și protejăm. Ceva concret de spus ai?! Răspuns: NU„, a mai afirmat Mircea Badea.


Prof. Rafila nu este optimist în privința restricțiilor din școli

Reprezentantul României la OMS, profesorul Alexandru Rafila, a declarat miercuri că este reticent cu privire la eficiența separatoarelor din plexiglas, despre care a vorbit ministrul Educației, Monica Anisie.


‘Eu nu știu cum va funcționa un astfel de sistem cu separatoare de plexiglas, mai ales că discutăm de copii mici, care se pot împiedica de aceste separatoare atunci când se mișcă prin clasă’, a spus Alexandru Rafila.

El a a atras atenția că măștile trebuie să fie adaptate ca dimensiune
pentru craniul copiilor pentru a furniza o protecție adecvată.

‘Dacă ne hotărâm într-adevăr că se vor utiliza măștile în timpul orelor, atunci să le folosim încât să aibă și efectul scontat, adică de împiedicare a transmiterii acestei boli’, a spus prof. Rafila.