Mirabela Dauer, dezvăluiri neașteptate din trecutul ei: a vrut să se călugărească! De ce a renunțat la religia iudaică pentru ortodoxism

.

Mirabela Dauer este una dintre cele mai faimoase, dar și una dintre cele mai discrete artiste de la noi atunci când vine vorba despre viața personală, însă, uneori, mai „dă din casă”. În cadrul unui interviu, Mirabela Dauer a spus că a vrut să se călugărească, uimind pe toată lumea. Iată care este motivul!

Într-o emisiune televizată, Mirabela Dauer a povestit că, în urmă cu aproape 25 de ani, a vrut să se călugărească și, mai mult, că a trecut și la religia ortodoxă, ea, la origine, fiind evreică. Mai în glumă, mai în serios, artista a spus și care este motivul pentru care și-a schimbat religia.


„Așa am vrut să fac. Așa am simțit în momentul ăla. Nu neapărat din cauza unor dezamăgiri, nu. Așa am vrut eu. Mă gândisem și unde să merg. La Mănăstirea Mălăiești. Bine că mi-a dat Dumnezeu minte și nu am făcut asta. Poate era păcat. Bine că mi-am dat seama că nu era bine să fac asta. Cu toate astea, încă nu zic niciodată’, a declarat Mirabela Dauer în cadrul emisiunii „Drept la țintă’.

„Eu țin toate sărbătorile, și creștine, și evreiești'

Cât despre motivul pentru care Mirabela Dauer și-a schimbat religia, artista povestea că a avut o motivație mai degrabă pragmatică… „Trei sferturi dintre prietenii mei sunt orodocși și mă gândeam la un moment dat ce mă fac dacă mor, cine mă îngroapă’, a mai istorisit Mirabela.


De altfel, artista a continuat să respecte și tradiția ortodoxă, dar și pe cea evreiască, cu atât mai mult cu cât familia ei este în Israel. „Eu la origine sunt evreică. M-am botezat acum 19 ani. Eu am familie în Israel. Acum sunt ortodoxă, dar nu pot să mă dezic de această naţie. Mama mea este îngropată în Israel. Tata e aici, în Bucureşti, pe Giurgiului, la Cimitirul evreiesc. Are un monument frumos, am grijă de el. Eu ţin toate sărbătorile, şi creştine, şi evreieşti’, povestea Mirabela Dauer pentru click.ro.