Mirabela Dauer, dezvăluire tristă despre motivul pentru care a renunțat la religia iudaică și a fost pe punctul de a se călugări: "Cine mă îngropa pe mine aici..."

.

În urmă cu 25 de ani, Mirabela Dauer a fost pe punctul de a se călugări. A renunțat, însă, la idee și acum se bucură că a făcut asta. Totuși, cântăreața și-a schimbat religia iudaică, ea având origini evreiești, și a trecut la ortodoxism. Motivul este unul pe cât de emoționant, pe atât de trist.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI

Mirabela Dauer s-a născut la 9 iulie 1947, la București, într-o familie de evrei, dar cântăreața și-a schimbat religia in 1996.


M-am născut în religia iudaică, dar acum 16 ani m-am convertit la ortodoxie’, dezvăluia Mirabela în 2012.

‘Mi-am dorit foarte mult asta, chiar daca exista un singur Dumnezeu pentru toate religiile. Eu am vrut sa pot intra intr-o biserica ortodoxa si sa ma inchin. Dupa ce am fost botezata, am simtit o chemare puternica de la Dumnezeu si am vrut sa ma retrag la o manastire, sa ma calugaresc. Preotii si prietenii cu care m-am sfatuit mi-au spus ca nu sunt pregătita pentru asta, ca e mult prea greu pentru mine sa ma retrag din cele lumesti, si atunci am renuntat’, a mai spus cantareata.


„Așa am vrut să fac. Așa am simțit în momentul ăla. Nu neapărat din cauza unor dezamăgiri, nu. Așa am vrut eu. Mă gândisem și unde să merg. La Mănăstirea Mălăiești. Bine că mi-a dat Dumnezeu minte și nu am făcut asta. Poate era păcat. Bine că mi-am dat seama că nu era bine să fac asta. Cu toate astea, încă nu zic niciodată’, povestea Mirabela Dauer, în urmă cu ceva timp.


Cântăreața s-a gândit la faptul că toți prietenii săi sunt creștini ortodocși și a luat în considerare și faptul că după moarte nu va putea să fie înmomântată de aceștia conform religiei sale.

Eu la origine sunt evreică. Acum sunt ortodoxă, dar nu pot să mă dezic de această naţie. Tu crezi că prietenii mei m-ar pune într-un coșciug și să mă trimită să mă îngroape… Cine mă îngropa pe mine aici. Toți prietenii mei sunt ortodocși. Familia mea locuiește în Israel. ‘, a spus ea într-o emisiune TV.


„Mama mea este îngropată în Israel. Tata e aici, în Bucureşti, pe Giurgiului, la cimitirul evreiesc. Are un monument frumos, am grijă de el. Eu ţin toate sărbătorile, şi creştine, şi evreieşti’, a mai spus Mirabela Dauer.