Mira se află în izolare de 6 săptămâni: "Cel mai mult mă sperie necunoscutul. Dar trebuie să ne gândim mai mult la grija pentru Planetă" Cu ce-și ocupă solista timpul liber, zilnic / INTERVIU

.

Mereu veselă și optimistă, Mira împărtășește cu noi ce anume o ajută să treacă peste această perioadă de carantină. Am povestit cu ea și am aflat cum arată o zi din viața ei în izolare, care este cea mai mare provocare în aceste săptămâni dar și ce gânduri o sperie cel mai tare cu privire la viitorul apropiat.

Cum arată o zi din viața ta în autoizolare?


Viața mea în această perioadă este mai echilibrată ca niciodată, aș zice. Fac sport mai des decât făceam, citesc mai mult, mă uit la filme și seriale, și bineînțeles…gătesc!

De cât timp stai acasă?

Sunt aproape 6 săptămâni de cand m-am izolat. Nu am mai ieșit din casă absolut deloc. Doar la câteva zile ies pentru cumpărături, și în curtea casei în care locuiesc, la soare și aer curat.

Care este pentru tine cea mai mare provocare în aceaste zile ? 

Cred că provocarea supremă pentru mine este să stau locului și să mă bucur de timpul liber pe care îl am. Eu fiind mereu într-o alergare continuă, să stau pur și simplu și să mă bucur de acest timp, este dificil și cred că majoritatea persoanelor din generația mea se confruntă cu aceeași problemă.



De ce îți este cel mai dor din viața de dinaintea pandemiei?

Evident că de scenă, de concertele alături de trupa mea, de fanii mei, de energia per total pe care o primesc de fiecare dată de câte ori urc pe scenă. Dar știu că nu mai e mult timp și o să fiu iar acolo alături de voi, dragii mei.

Știu că îți place să citești. Ce cărți poți recomanda cititorilor? 

Da, îmi place foarte mult să citesc și mai ales că acum pot profita din plin, mă bucur foarte tare. O să încerc să fac un top trei al cărților pe care eu le prefer. Vă recomand din suflet cele trei volume de Conversații cu Dumnezeu’- Neale Donald Walsch, Puterea Prezentului’- Eckhart Tolle și Arta de a iubi’ – Erich Fromm.


Faci sport/mișcare în această perioadă? Dacă da, cât de des în decursul unei săptămâni?

Am răspuns puțin în avans la întrebarea aceasta, și da, fac sport cam de trei ori pe săptămână, poate chiar și de patru ori. Depinde de cum mă simt în principiu. Sunt foarte fericită că pot face asta acasă și chiar mai des decât până acum.


Cum te întreții în timpul ăsta? Ce ritualuri de beauty folosești ? 

Nu fac ceva diferit acum față de ce făceam înainte, așa că la mine nu există zi în care să nu pun creme pe față. Cam de două ori pe săptămână folosesc o mască pentru hidratare, în rest folosesc creme și uleiuri pentru regenerare, tonifiere și calmare.


Ce îți place să gătești? Ai experimentat vreo rețetă nouă de curând?

Îmi place să gătesc și cu ocazia asta evident că profit să încerc tot felul de rețete noi. Am gătit foarte multe feluri de mâncare pe care mama obișnuia să mi le facă când eram micuță, de la macaroane cu brânză la tocănița de legume sau salată orientală.


Sunt zile sau seri când simți nevoia să te machiezi, să te îmbraci frumos și să te dai cuparfumul perferat, chiar dacă stai acasă?

Ooooh, da! Machiajul este o pasiune pentru mine și m-aș machia zilnic dar îmi imaginez ce zile bune prinde tenul meu odată cu pauza asta. Cu parfum mă dau zilnic. Dacă femeile au o obsesie pentru genți sau pantofi, eu am o pasiune pentru parfumuri.

Ce exista înainte pe lista ta de priorități și nu îți găseai timp niciodată să faci?

Nu găseam timp suficient să citesc cât m i-aș fi dorit, și nici să cânt la pian. Dar acum mă bucur că pot face tot ce amânam mereu din cauza programului foarte încărcat și din cauza oboselii.


Plusuri și minusuri în acest nou mod de viață?

Încerc să văd doar plusurile. Sunt o persoană optimistă și încrezătoare. Mereu caut să văd partea plină a paharului. Iar cu minus ar fi faptul că nu pot iesi în natură, că nu mă pot plimba și nu mă pot întalni cu oamenii dragi.

Cum crezi că te-a schimbat această situație? O privești ca pe o încercare spirituală sau ceva mai pragmatic?

O privesc fix ca pe ce este: o perioadă ce trebuia să vină în viețile noastre pentru a ne aduce aminte de cele mai importante lucruri care stau la baza vieții și anume grija și empatia pe care trebuie să le purtăm unii față de ceilalți. Și în special grijă față de Planetă.


Ce gând te sperie cel mai tare?

Sincer, nu știu dacă există un gând conturat clar la mine în minte… dar ca orice om, cel mai tare mă sperie necunoscutul. Nu știm cât va dura această situație și mai ales cum va fi viața după carantină.

Ce sfaturi ai pentru cei care te urmăresc?

Să nu vă fie teamă, să încercați să fiți în contact cu voi și cu ceea ce simțiți în aceste momente. Acceptați și zilele mai puțin plăcute cu încrederea ca vor veni și zilele bune. Cu siguranța!