Ministerul Sănătății a făcut un anunț important despre Iodura de Potasiu. Într-un mesaj postat pe Facebook, oamenilor li se explică cum se administrează comprimatele, în caz de urgență determinată de un posibil incident nuclear. Iată ce afecțiuni poate provoca aceasta în cazul în care e utilizată în mod profilactic!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Astăzi, pe 4 martie 2022, Ministerul Sănătății a făcut un anunț important pe pagina oficială de Facebook. În cadrul unui mesaj, oamenilor li s-a explicat cum ar trebui administrate comprimate de Iodură de Potasiu în caz de urgență determinată de un posibil incident nuclear. Postarea a strâns rapid sute de comentarii.
În urmă cu ceva timp, pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătății din România a apărut un mesaj important. Acesta face referire la Iodura de Potasiu și modul corect în care ar trebui administrată în caz de urgență determinată de un posibil incident nuclear. Conform oficialilor, aceasta nu trebuie utilizată în mod profilactic, pentru că poate provoca afecțiuni la nivelul glandei tiroide.
Citește și: Cum și-a anunțat Pepe fiicele că vor avea un frățior.Iubita artistului e însărcinată în 7 luni
Citește și: Ce au convenit rușii și ucrainienii la a doua rundă de negocieri.Următoarea ar avea loc săptămâna viitoare
Ministerul Sănătății, anunț despre Iodura de Potasiu
Conform Ministerului Sănătății, admininistrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, în caz de urgență determinată de un posibil incident nuclear. În mesaj se mai scrie că Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, după recomandările primite de la Institutul Național de Sănătate Publică, tot în acel caz.
De asemena, în mesaj scrie că producerea și stocarea comprimatelor de Iodură de Potasiu sunt asigurate de SC Antibiotice SA. Și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale are același rol.
În încheiere, Ministerului Sănătății a transmis că, în caz de nevoie, produsul va fi distribuit populației în cel mai scurt timp. De acest lucru se vor ocupa autoritățile de sănătate publică din fiecare județ.
„Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide.
În caz de urgență determinată de un posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică.
Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.
În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ', se arată în mesajul postat pe Facebook de Ministerul Sănătăţii – România.
Alexandru Rafila, despre Iodura de Potasiu
Și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut câteva precizări referitoare la Iodura de Potasiu. Oficialul a subliniat faptul că aceasta nu trebuie utilizată preventiv, pentru că poate provoca afecțiuni la glanda tiroidă.
Pastilele cu iod, la mare căutare în Europa Centrală și de Est
În prezent, pastilele cu iod sunt foarte căutate în farmaciile din Europa Centrală și de Est. Populația a început să le cumpere după ce Vladimir Putin ar fi lansat amenințări indirecte cu privire la potențiale atacuri nucleare, scrie Antena 3.
Astfel, în doar câteva zile, mai multe farmacii din aceste zone s-au trezit cu stocuri epuizate la pastile cu iod.
„În ultimele șase zile, farmaciile bulgare au vândut la fel de mult iod cât vând deobicei într-un an întreg. Unele farmacii au rămas deja fără stocuri.
Am comandat cantități noi, dar mi-e teamă că nu ne vor ajunge prea mult timp', a transmis Nikolai Kostov, șeful Uniunii Farmaciilor din Bulgaria, potrivit Reuters.
Sursă foto: Facebook, Foto Simbol Hepta,