Mesajul emoționant transmis de Zelenski, la 43 de zile de la începerea războiului: „În primul rând, Ucraina are nevoie de...”

.

Care este cea mai mare cerință pe care Zelenski a făcut-o, la 43 de zile de la începerea războiului. Războiul dintre Rusia și Ucraina durează deja de 43 de zile! Liderul ucrainean a ieșit în spațiul public cu un nou discurs, în cadrul căruia cere țărilor europene să fie alături de statul afectat. Iată ce a transmis Zelenski!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Volodimir Zelenski continuă să lupte pentru pacea în țara pe care o conduce! Acesta a rămas alături de cetățenii ucraineni și s-a implicat cu toate resursele pentru a instaura liniștea. Cu toate acestea, liderul nu poate face față de unul singur atacurilor din partea Rusiei. El a ieșit public cu un nou discurs în cadrul căruia a făcut o cerință importantă pentru ca Ucraina să poată câștiga lupta.

‘Cea de-a 43-a zi de război la scară largă s-a încheiat. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Un război care a scos la iveală întreg adevărul despre ţara noastră, despre toate celelalte ţări, despre Rusia şi despre lume în general. Acest război arată cât de mult nu au vrut toată lumea să observe la noi. În poporul nostru’, și-a început președintele discursul.


Citește și : Decizia luată de oligarhul rus Roman Abramovich după ce s-a îndrăgostit de o ucreaineană cu 30 de ani mai tânără

Citește și: Modelele din Rusia își taie gențile Chanel pe Instagram, în semn de protest. Care e motivul

Citește și: Ucraina nu va accepta nicio pierdere teritorială în contextul războiului cu Rusia: „Vom lupta împotriva oricărui scenariu posibil

Citește și: Zelenski este pregătit pentru o întâlnire cu Vladimir Putin:Demnitatea noastră nu va salva vieți


Mesajul emoționant transmis de Zelenski, la 43 de zile de la începerea războiului

Volodimir Zelenski susține că Ucraina are nevoie de arme pentru a reuși să câștige în fața invadatorilor. El le cere țărilor europene să își arate susținerea și altruismul față de statul atacat.

„În primul rând, Ucraina are nevoie de arme care să ne permită să câştigăm pe câmpul de luptă. Şi aceasta va fi cea mai puternică sancţiune împotriva Rusiei dintre toate posibilele’, a declarat el.


Mai mult decât atât, președintele ucrainean amintește că Adunarea Generală a ONU a decis să suspende calitatea de membru al Rusiei la Consiliul pentru Drepturile Omului.

‘Sunt recunoscător statelor care au susţinut această decizie. Rusia nu are nimic de-a face cu conceptul drepturilor omului de mult timp deja. Poate într-o zi asta se va schimba. Dar, până acum, statul rus şi armata rusă sunt cea mai mare ameninţare de pe planetă la adresa libertăţii, a securităţii umane, a conceptului de drepturi ale omului ca atare. După Bucha, acest lucru este deja evident’, a adăugat el.


Cerințe pentru Cipru și Grecia

Volodimir Zelenski a mulțumit din nou statelor europene pentru susținerea pe care au arătat-o față de Ucraina. Acesta a făcut apel atât la Cipru, cât și la Grecia, pentru a oferi sancțiuni Rusiei.

‘Le-am mulţumit pentru sprijinirea Ucrainei şi a eforturilor europene comune de a forţa Rusia să caute pacea. Am îndemnat să facem mai mult pentru a opri războiul. Am cerut Greciei să-şi folosească influenţa ca parte a Uniunii Europene pentru a salva Mariupol. Am cerut Ciprului să ia măsuri speciale împotriva Rusiei. Cum ar fi eliminarea „paşapoartelor de aur’ pentru ruşi. La fel şi blocarea iahturilor, blocarea altor nave ruseşti în apele Ciprului’, a mai declarat Zelenski, adăugând că plănuieşte să se adreseze Parlamentui şi poporul Finlandei, vineri.


Ce este pașaportul de aur

Ce este pașaportul de aur. Pașaportul de aur reprezintă un program prin care cetățenii cu venituri peste medie din țările non-UE pot primi un pașaport cipriot dacă investesc 2 milioane de euro în piața imobiliară din Cipru, donează 75.000 de euro pentru fondul de cercetare și dezvoltare, iar alți 75.000 de euro îi depun în conturile Organizației pentru Dezvoltare Teritorială.


Zelenski: „Analizăm fiecare pas al inamicului’

Volodimir Zelenski susține că armata rusă este în permanență întărită. Acest lucru reprezintă un dezavantaj față de militarii ucraineni, care își dau viața pe câmpul de luptă.

‘Forţele armate ale Ucrainei continuă să facă totul pentru a respinge ofensiva trupelor ruse din Donbas. Trupele ocupanţilor din această zonă devin din ce în ce mai active şi sunt întărite din Rusia. Vedem totul. Analizăm fiecare pas al inamicului. Şi vom oferi un răspuns. Unul greu’, a continuat el.

Sursă foto: ARHIVĂ VIVA!