Meghan Markle și Prințul Harry nu dețin custodia legală asupra lui Archie, fiul lor. Iată cine este tutorele de drept al micuțului!

.

Pe 6 mai, Meghan Markle și Prințul Harry au devenit părinți pentru prima oară, însă, conform cutumelor de la curtea regală britanică Ducii de Sussex nu dețin custodia asupra propriului copil! Iată cine poate lua oricând decizii în locul lor!

La mai puțin de un an de la căsătorie, Ducii de Sussex, Meghan Markle și Prințul Harry, au devenit părinți, primul lor copil, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, venind pe lume pe 6 mai. Deși cei doi părinți și-au impus voința până acum – dovadă stând și faptul că au rupt tradiția în privința pozei oficiale de familie și că au păstrat secret până în ultima clipă locul unde a născut Meghan -, iată că există o lege regală care, la o adică, îi împiedică să aibă drepturi depline asupra micuțului!


În orice familie tradițională, părinții sunt din start tutorii progeniturilor lor, însă acest lucru nu se întâmplă și în cazul familiei britanice regale, unde Prințul Harry și Meghan Markle nu vor avea custodia legală asupra propriilor copii, dintr-un motiv destul de neobișnuit, cel puțin pentru noi, muritorii de rând. Cei doi proaspeți părinți se află, de altfel, în aceeași situație ca Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton, care au deja trei copii în vârstă de 5 ani, 4 ani și 1 an.


Elisabeta a II-a este tutorele tuturor nepoților săi, iar Archie nu face excepție!

Evident, nici fratele mai mare al Prințului Harry și soția lui nu au custodia legală asupra celor trei copii ai lor, iar asta doar deoarece cutumele legale spun că, din punct de vedere tehnic, suveranul sau suverana aflată la guvernare deține custodia asupra oricărei progenituri regale, în cazul de față, Regina Elisabeta a II-a, după cum afirmă expertul regal Marlene Koenig: „Această situație datează de pe vremea Regelui George (care a domnit la începutul anilor 1700), iar legea nu s-a schimbat de atunci. El a făcut acest lucru deoarece avea o relație deficitară cu fiul său, viitorul Rege George al II-lea, și astfel a apărut această lege, care a făcut din Rege tutorele nepoților săi'.


Legea asupra custodiei e neschimbată de 300 de ani!

Ciudat este că legea nu s-a schimbat și nici nu a fost abrogată, deși au trecut mai bine de 300 de ani de atunci, cu atât mai mult cu cât a avut impact asupra câtorva membri ai familiei regale, printre care Prințul Charles și Prințesa Diana. De exemplu, când Prinții Harry și William erau mici, părinții lor au trebuit să-i ceară permisiunea Elisabetei a II-a pentru a călători alături de copiii lor în Scoția și, chiar dacă pare greu de crezut, Regina a avut ultimul cuvânt. Același lucru se va întâmpla acum și în privința micului Archie, pentru că ultimul lucru pe care vrea să îl facă Harry, nepotul preferat al suveranei, e să își supere bunica…


Foto: Hepta