Mărturisirile cutremurătoare ale unui supraviețuitor mușcat de rechin: „Mi-am strecurat mâna printre fălcile lui, ca să îmi pot elibera piciorul”

 Ifrim Georgiana
.

Mărturisirile unui supraviețuitor mușcat de rechin. Mike Coots este un surfer care, la 18 ani, a reușit să scape din fălcile unui rechin. Povești similare sunt colecționate de către Brendan McAloon, un jurnalist, realizator de film și producător de emisiuni televizate.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Evenimentul s-ar fi petrecut pe coasta vestică a insulei Hawaii, în timp ce Mike Coots făcea surfing cu mai mulți prieteni. Tânărul a povestit că, la un moment dat, un rechin l-a înșfăcat de piciorul drept și că totul s-a derulat atât de repede, încât nu a reușit să conștientizeze ceea ce i se întâmplă. Povestea tânărului amintește de destinul tragic al româncei de 40 de ani, care și-a pierdut viața într-o stațiune din Egipt, după ce a fost atacată de un rechin. Cu doar câteva ore înainte, o austriacă în vârstă de 68 de ani a murit în condiții similare.

Mike Coots a supraviețuit în urma atacului, însă a rămas fără un membru inferior. Iată mărturisirile unui supraviețuitor mușcat de rechin!

Citește și: Româncă de 40 de ani, ucisă de un rechin în Egipt.O austriacă a murit pe aceeași plajă, în condiții similare, cu câteva ore înainte

Citește și: Părinții Roxanei, românca ucisă de rechin în Egipt, devastați de durere:”Am văzut la televizor. Soția a avut o presimțire rea…”

Citește și: Cum gestionează Vio de la Stand-up Revolution momentele tensionate în familie: „O supăr constant pe soția mea, cu glumele mele'

Citește și: Simona Secrier, văduva lui Mihai Constantinescu, adevărul despre ultimele luni din viața artistului: „Atunci au început problemele cu inima”

Mărturisirile unui supraviețuitor mușcat de rechin

Tânărul a povestit că atacul s-a derulat atât de repede, încât a urcat înapoi pe placa de surfing, fără a conștientiza că rămăsese fără un picior. Acesta a spus că nu simțea durere în momentul când a fost mușcat, ci o presiune mare.

Mike Coots susține că acțiune sale erau dirijate de instinctul de supraviețuire, încercând să se lupte cu prădătorul marin.

„Totul părea ireal, ca o experiență în afara corpului. De parcă nu mi se întâmpla mie. Îl vedeam cum își zbate capul, ca un pitbull. Totul se întâmpla foarte repede, ca un film derulat în slow motion. (…)

Trăiești același sentiment ca atunci când te uiți la un film de groază și brusc auzi un zgomot în casă, deși știi că ești singur. Simți fiori pe șira spinării. Totodată știam că trebuie să fac orice să scap din acea situație. Mai întâi, mi-am înfipt mâna dreaptă în gura lui. Avea piciorul meu, așa că mi-am strecurat mâna printre fălcile lui, ca să îmi pot elibera piciorul. Nu a mers. M-am tăiat la deget destul de tare. Apoi a deschis gura singur un pic mai lar, în încercarea de a mă prinde mai bine. Îmi aduc aminte ce presiune puternică simțeam în corp. Nu era durere, era doar o presiune mare. Instinctiv, l-am lovit cu pumnul stâng deasupra nasului, de două-trei ori. Nu știam ce fac, era pur instinct de supraviețuire. Imediat după mi-a dat drumul la picior și a dispărut în larg', a declarat tânărul, potrivit wowbiz.ro.

„Am simțit cum piciorul meu drept a început să aibă un spasm ciudat'

Mike Coots a mărturisit că, la întoarcere la mal, simțea un „spasm' la piciorul drept, moment în care s-a gândit că ar fi vorba de un nou atac. Când s-a uitat înapoi, acesta a realizat că fusese mușcat de rechin și își pierduse membrul.

„Degetul meu era grav rănit, puteam să-mi văd osul și restul. În timp ce înotam pe placa de surf înapoi spre mal am simțit cum piciorul meu drept a început să aibă un spasm ciudat. M-am gândit atunci că iar sunt atacat de rechin. M-am uitat în urma mea și nu vedeam niciun rechin, dar nu-mi mai vedeam nici piciorul în întregime. Abia atunci am conștietizat ce mi se întâmplase. Fusesem mușcat de un rechin, din cauza șocului nu-mi dădusem seama că nici piciorul nu-l mai aveam', a adăugat acesta.

Româncă de 40 de ani, ucisă de un rechin în Egipt

O româncă în vârstă de 48 de ani a fost ucisă de un rechin, în Egipt, la sud de orașul Hurghada, la Marea Roșie. Femeia a fost găsită foarte aproape de locul unui alt atac, în care a pierit o austriacă.

Atacul a avut loc în staţiunea Sahl Hasheesh, pe plaja hotelului Tropitel, în zona pontonului, loc unde turiştii fac scufundări la mică adâncime – snorkelling.

Ministerul de Externe din România a confirmat duminică moartea turistei românce. Ambasada României la Cairo a luat legătura cu autoritățile egiptene și stabilit circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Sursă foto: Pixabay

Vezi şi ce să faci dacă vezi un rechin în apă și ce comportamente să eviți!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton