Mariah Carey a recunoscut că suferă de tulburare bipolară. Artista a vorbit pentru prima oară despre această afecțiune gravă

.

Recent, Mariah Carey a recunoscut că suferă de tulburare bipolară și a povestit pentru prima oară despre lupta constantă pe care a dus-o cu această afecțiune, dar și despre faptul că multă vreme și-a negat condiția.

Mariah Carey a recunoscut că suferă de tulburare bipolară.


În numărul din această săptămână al revistei People, artista Mariah Carey (48) a vorbit pentru prima oară deschis despre lupta sa cu tulburarea bipolară, afecțiune de care suferă de 17 ani. Deși a fost diagnosticată încă din 2001, când a fost spitalizată pentru cădere fizică și mentală, Mariah spune că „nu voiam să cred’ și, ca atare, multă vreme, nu a cerut ajutor, dar că, după ce în ultimii doi ani s-a confruntat cu momente dramatice, atât pe plan profesional, cât și personal, a înțeles că are nevoie de terapie.


Mariah Carey, Nick Cannon și cei doi copii gemeni ai lor, Moroccan și Monroe, în 2017.

Până recent, am trăit în negare și izolare, temându-mă constant că cineva mă va da de gol’, afirmă ea. Era însă o povară mult prea greu de dus și nu am mai putut s-o fac. Am căutat și am găsit tratament, m-am înconjurat de oameni pozitivi și am reînceput să fac ceea ce iubesc – să scriu cântece și să fac muzică’, a povestit Mariah Carey. Deși a fost una dintre cântărețele cele mai de succes din toate timpurile cu 18 hituri aflate pe prima poziție în topuri și mai mult de 200 de milioane de discuri vândute, Mariah a suferit în tăcere ani de zile, deși, paradoxal, s-a aflat permanent în lumina reflectoarelor…

Mariah Carey face terapie și ia medicație împotriva tulburării bipolare.

Acum, artista face terapie și ia medicație pentru tulburarea bipolară de tip II de care suferă, ceea ce implică episoade de depresie asociate cu hipomanie (care este mai puțin severă decât mania asociată cu tulburarea bipolară de tip I, dar tot poate cauza iritabilitate, insomnie și perioade de hiperactivitate).


Deși cei mai mulți oameni nu o iau în serios sau o ignoră, convinși că trece de la sine, tulburarea bipolară afectează în jur de 5% din populația generală și este, de fapt, o afecțiune gravă, de natură psihică, însuși numele său indicând faptul că persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme – de obicei, depresie și manie sau invers.

Foto: Hepta