Maria Cârneci a fost olimpică în liceu: "Voiam să-i fac mândri pe părinții mei"

.

Maria Cârneci a făcut o serie de dezvăluiri despre copilăria sa și a povestit că în liceu era un elev olimpic. Principalul motiv pentru care a iubit școala și voia să fie mereu prima la note a fost iubirea pentru părinții voi. Maria Cârneci voia să-i facă fericiți și mândri pe părinții ei, iar rezultatele bune la școală erau o recompensă pentru cei care i-au dat viață.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!


Maria Cârneci a iubit mereu școala. A fost o elevă silitoare, atât în școala primară, cât și în școala generală și liceu. Interpreta de muzică populară a excelat chiar și la școala de canto pentru că nu voia să-i dezamăgească pe părinții ei.

Maria Cârneci a fost olimpică în liceu

Maria Cârneci spune acum, după o carieră de peste 40 de ani în muzica populară, că a avut dintotdeauna o ambiție ieșită din comun. I-a plăcut să fie prima, indiferent de ceea ce ar fi făcut. Dar, cel mai mult, a ținut cont de părinții ei pe care voia să-i facă mândri cu reușitele ei.


„Toată viața am avut o gândire sănătoasă. Scanez oamenii de la prima vedere. După atâția ani de experiență, foarte ușor îmi dau seama de un om.

Sunt foarte multe lucruri și detalii de care țin cont, deoarece am avut o ambiție ieșită din comun, poate chiar peste limitele unui copil de vârsta mea.

Foarte bine am învățat în toate genurile de școală: generală, liceu și apoi cea de canto.

Am fost olimpică la limba rusă, la limba română, în liceu. Îmi plăcea tot timpul să muncesc. Voiam în primul rând să îi fac mândri pe părinții mei’, a povestit Maria Cârneci la Etno TV.


Un concurs de talente organizat de Televiziunea Publică i-a schimbat viața, în urmă cu 43 de ani, după ce s-a înscris și a câștigat acel concurs, ieșind pe locul 1 pe țară.

Atunci a decis că trebuie să meargă pe acest drum, cel al muzicii populare, lucru pe care nu l-a regretat niciodată.

Maria Cârneci a copilărit în același sat cu Ion Dolănescu

Maria Cârneci a povestit mereu cu drag despre copilăria ei, dar mai ales despre frumoasa relație de prietenie pe care a avut-o cu regretatul artist Ion Dolănescu. Amândoi au copilărit în același sat – Perşinari – judeţul Dâmboviţa


„Respectul față de vecinul meu și prietenul meu, regretatul Ion Dolănescu este până la stele. Noi am avut o copilărie de vis și o relație de prieteni cum rar mai găsești în ziua de azi.

Păcat ca asemnea oameni ne părăsesc, dar asta e legea firii. Cu siguranță totul are un rost pe lume. Nu cred că e cineva din țara asta care să nu fi auzit cel puțin o dată muzica lui cât și despr el', a mărturisit Maria Cârneci.

Interpreta de muzica populară s-a născut într-o familie numeroasă. Copilăria a fost una frumaosa, dar presărată şi cu anumite lipsuri.


„Să ştiţi că nu am avut o copilărie luxoasă. Eu sunt cea mai mică dintre cei cinci fraţi (tatăl meu este încă în viaţă) şi am trăit modest, dar foarte curat.

Nu am copilărit cu păpuşi Barbie, maşinuţe sau biciclete, dar jucăriile pe care le aveam ni le confecţionam singuri din cârpe. Îmi aduc aminte că foloseam mătasea de porumb pentru a face părul păpuşilor.

Citește și: Marius Elisei, după ce Oana Roman a anunțat că au probleme în relație:„Adevărul te costă


Citește și: Oana Roman și Marius Elisei au ajuns din nou în pragul despărțirii:„Nu consider că lucrurile merg în direcția care trebuie. Reacția lui, după declarațiile vedetei

Pentru mine valorează infinit mai mult decât cele de astăzi. Dar, aşa cum a fost, copilăria mea a fost perfectă. Părinţii noştri ne-au învăţat ce înseamnă disciplina şi ne împărţeau diverse sarcini.

De exemplu, fraţii mei se ocupau de animale, iar noi, fetele, de curăţenie. Eram organizaţi, şi asta a contribuit enorm în formarea caracterului meu.


După părerea mea, educaţia porneşte din familie, iar acei şapte ani de acasă, ce nu se învaţă la nicio şcoală, îşi spun cuvântul şi te urmăresc toată viaţa! Educaţia o ai din familie şi graţie acesteia mă consider un om normal, pe care succesul nu l-a schimbat!’ a mărturisit interpreta pentru Taifasuri.ro.


Cum a început să cânte Maria Cârneci

Încă de când era în şcoala primară, Maria se prezenta la fiecare concurs de muzică populară. Debutul l-a avut la în anul 1979, la Floarea din grădina’, emisiune difuzată de Televiziunea Romană.

„Totul mi-a fost dat de la Dumnezeu. Nu mi-a recomandat cineva anume să mă fac cântăreaţă, pentru că atunci erau alte timpuri, în care trebuia să dai dovezi palpabile despre ceea ce faci. Soarta cântăreţilor stă în talent, iar destinul este lăsat tot de Dumnezeu.


Fiecare om se naşte cu un talent sau cu un noroc al său. Pasiunea pentru muzică o am de când eram copil şi cred că am cântat de cum am început să vorbesc.

Acest lucru l-am conştientizat abia în primii ani de şcoală, prin participarea mea la serbările şcolare. Totul a venit de la sine, iar eu… m-am trezit cântând!’ a povestit Maria Cârneci.