Maria Băsescu a oferit primele detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Fostul preşedinte este internat la o clinică din Bruxelles, după ce în ultimele zile au apărut informații conform cărora acesta ar fi suferit un atac vascular cerebral. Maria Băsescu a dezvăluit în ce situație se află acum Traian Băsescu.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Pe 25 martie apărea informația conform căreia Traian Băsescu ar fi internat într-un spital din Paris, după ce ar fi făcut un accident vascular cerebral. Ulterior, a apărut informația că fostul președinte este internat într-un spital din Bruxelles și au fost identificate și probleme la inimă.
Maria Băsescu, primele detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu
„În acest moment este încă la spital. Se simte ca la spital', a declarat Maria Băsescu, marţi dimineaţă pentru România TV.
Antena 3 a dezvăluit filmul evenimentelor. Astfel, sSăptămâna trecută, Traian Băsescu a fost la Spitalul Militar pentru niște investigații. Luni a plecat la Bruxelles, iar miercuri, când a primit sentința instanței de colaborare cu Securitatea i s-a făcut rău pe holul Parlamentului European.
A mers la spital la Bruxelles pentru investigații, s-a întors în țară, iar apoi a revenit la Spitalul Militar pentru alte investigații și a fost trimis la o clinică din Paris.
De ce ar fi ajuns Traian Băsescu la spital
Problemele de sănătate ale fostului preşedinte ar fi apărut după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut miercuri decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. În urma deciziei Instanţei, fostul preşedinte pierde toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat din România.
Citește și: După ce a luat BAC-ul, Nadine s-a înscris la facultate, la 44 de ani.A fost acceptată la o facultate din SUA
Citește și: Andreea Mantea, declarații neașteptate despre viața amoroasă:„Orice femeie are nevoie de o relație toxică’
Reacția lui Traian Băsescu după decizia ICCJ
Conform legii, în urma deciziei Instanţei, fostul preşedinte urmează să piardă toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat din România. În urma deciziei luate de ICCJ, Traian Băsescu a avut și o reacție.
Într-o postare pe pagina personală de Facebook, el preciza că a luat notă de decizie și va face demersuri legale la CEDO în acest sens, adăugând că nu va comenta public cele întâmplate.
„Am luat notă de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, aşa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO', a scris pe Facebook fostul preşedinte.
Traian Băsecu, evacuat din casă
În 2015, lui Traian Băsescu i s-a dat spre folosința gratuită vila situată în Str. Gogol nr. 2, sector 1 din Capitală. Acum, după decizia ÎCCJ, Traian Băsescu ar avea la dispoziție mai multe proprietăți în care s-ar putea muta, printre care și celebra vilă din Mihăileanu, pe care a obținut-o pe vremea când era primar, potrivit Antena 3.
Următorul pas este ca fostul șef de stat să fie evacuat din vila RAAPPS în termen de 60 de zile. Este vorba despre vila din strada Gogol nr. 2, pe care a primit-o Traian Băsescu în calitate de fost şef al statului.
'Traian Basescu, în calitate de şef al statului roman în perioada 2004-2014, în temeiul art. 1 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 406/2001- privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, beneficiază de prevederile legii sus menţionate de la încetarea mandatului', potrivit unui comunicat al RAAPPS.
Menționăm că, potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001, o persoană care a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia nu poate beneficia de calitățile oferite până acum.
Ce spune legea în situația în care se află Traian Băsescu
„Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia'.
În același timp, RAAPPS mai precizează și că 'persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia şi, în consecinţă, contractul de folosinţă a locuinţei încetează'.
'În aceste condiţii, atat titularul, cât şi membrii familiei acestuia au obligaţia de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare. În cazul în care părţile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spaţiul nu se eliberează la termenul de mai sus, competenţa de soluţionare revine instanţelor judecătoreşti române, conform dispoziţiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea', mai spune RAAPPS.