Draga Olteanu Matei a împlinit 85 de ani!

.

„Da, las ceva în urma mea… Am făcut-o cu toată inima şi le mulţumesc tuturor celor care m-au primit în casele lor'. Astăzi, Draga Olteanu Matei, una dintre cele mai apreciate și mai iubite actrițe din România, a împlinit 85 de ani, iar noi, cei în casele cărora a fost prezentă mai bine de 60 de ani, îi mulțumim din inimă și îi urăm mulți ani sănătoși!


Draga Olteanu Matei a împlinit 85 de ani. A jucat în 90 de filme, 50 de piese de teatru și a avut peste 100 de roluri în televiziune. Este una dintre cele mai tonice și mai efervescente prezențe de pe scena teatrului românesc, dar și de pe micul și marele ecran, de numele ei fiind legate cele mai spumoase comedii ale anilor 70-80.  Filme și piese ca Toamna bobocilor, Coana Chirița, Nea Mărin miliardar, Avarul, Baltagul, Jocul de-a vacanța, Patima sau Dumbrava minunată vor rămâne pentru totdeauna în memoria telespectatorilor, la fel ca și genialitatea actriței Draga Olteanu Matei.


Draga Olteanu Matei, pe 30 august, de vorbă cu Dana Săvuică

Printre actorii cu care a colaborat și cu care a dezvoltat o relație profesională deosebită se numănă Amza Pellea, Marin Moraru, Sergiu Nicolaescu și Stela Popescu, actori alături de care a făcut roluri memorabile. De altfel, într-unul unul dintre cele mai iubite și mai urmărite filme din toate timpurile, Nea Mărin miliardar, Draga Olteanu, care este acum singura supraviețuitoare a prestigioasei distribuții, a făcut un rol magistral, personajul Veta devenind unul dintre cele mai populare ulterior și apărând alături de cel al lui Amza Pellea (Nea Mărin) în numeroase scenete.


N-am jucat niciodată pentru premii’

N-am jucat niciodată pentru premii, pentru competiţie, ci pentru că mi-a plăcut şi mi-a dat Dumnezeu talentul, fără falsă modestie.’ Astăzi, Draga Olteanu Matei a împlinit 85 de ani și recunoaște că i-ar plăcea să mai joace… Din păcate însă, de acum mai bine de zece ani, de la rolul din serialul Narcisa Sălbatică, marea actriță nu a mai fost văzută nici pe marele și nici pe micul ecran., dar ea continuă să trăiască, prin intemediul rolurilor sale, în inimile spectatorilor. La mulți ani, Draga Olteanu Matei!