Manuela Hărăbor: ”Nu sărbătoresc 8 Martie”

.

Ea este 'Pădureanca, este actrița pentru care se vindeau bilete de cinema la negru chiar și după Revoluție, este întruchiparea definiției de 'mamă perfectă'. Este femeia cu ochi ireal de frumoși. Manuela Hărăbor schimbă prefixul în scurt timp și mărturisește că nimic nu o sperie, cu atât mai puțin vârsta.

Pentru Manuela Hărăbor, ziua de 8 Martie este o zi ca oricare alta, sau, cel puțin, se desfășoară ca orice zi obișnuită. Asta pentru că, pentru actriță, Ziua Femeii este o cu totul alta.


‘Ziua Mamei este în fiecare zi. Nu există o zi în care să nu îți iubești mama. Pentru mine, Ziua Femeii este Bunavestire, pentru că atunci Dumnezeu a învestit cea mai curată femeie de pe pământ’, a spus Manuela Hărăbor într-o emisiune de televiziune.

‘Iar, din punctul de vedere al unui bărbat, Ziua Femeii trebuie să fie în fiecare zi’, este de părere celebra actriță.

În curând, Manuela Hărăbor schimbă prefixul. Pe 2 aprilie, împlinește 50 de ani. Este o vârstă de care nu se teme, așa cum spune că nu se teme de nimic pe lumea aceasta. ‘Andrei (fiul Manuelei – n.r.) mă ține tânără și în putere’, mărturisește ea.


Manuela Hărăbor nu sărbătorește 8 Martie, dar are viața o continuă sărbătoare

Povestea Manuelei și a lui Andrei este una specială, pentru că însuși fiul actriței este unul special. Tânărul de 28 de ani este sensul vieții actriței. Născut dintr-o relație de iubire cu regizorul Dan Chișu – care, însă, nu și-a recunoscut fiul nici până azi – Andrei este unul dintre primii copii din România care a primit diagnosticul de autism. I-am putea spune soartă sau doar întâmplare, dar ziua de naștere a Manuelei, 2 aprilie, coincide cu sărbătorirea la nivel mondial a Zilei Internaționle de Conștientizare a Autismului.


De la un an și șase luni Manuela și Andrei luptă pentru ca autismul să fie doar o amintire și, cu toate că au fost situații în care părea că se resemnează cu gândul că fiul ei va fi un adult cu mintea unui copil de 6-7 ani, nu renunță. Alături îi sunt și părinții. Aceștia au sprijinit-o necondiționat, împreună cu soțul ei, actorul Rareș Ioan Stoica. Cei doi s-au căsătorit în secret în 2012, povestea lor de iubire rămânând și acum într-o discreție desăvârșită.


‘Sper să fiu și eu în aceeași măsură pentru Andrei ce a fost și este mama pentru mine’, spune Manuela Hărăbor, adăugând că mama ei a fost cea care a învățat-o credința și să iubească viața cu tot ce îi oferă ea.

FOTO: Arhiva Ringier, Facebook