Mănânci pepene roșu cu tot cu semințe? Află dacă este sau nu benefic pentru sănătate!

 Dumba Gabriela
.

Ţi s-a spus că este periculos dacă mânânci pepenele roşu cu tot cu seminţe? Află că seminţele de pepene reprezintă un beneficiu uriaş pentru sănătate, iar poveştile legate de „apendicita de la sâmburii de pepene' sau problemele legate de digestie sunt un mit de pe vremea bunicii, fără bază reală.

Seminţele de pepene roşu nu doar că nu sunt periculoase pentru sănătate, ci, dimpotrivă, este recomandat să le consumăm cu tot cu pulpa fructului.

Seminţele de pepene roşu sunt foarte bogate în proteine şi multe vitamine din grupul B. Proteinele din seminţele de pepene verde conţin aminoacizi esenţiali, printre care cei mai importanţi sunt: arginină, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială şi de a ameliora suferinţele arterelor mici. Seminţele conţin şi triptofan, acid glutamic, şi lizină.

Fibrele din semințele de pepene roșu asigură funcționarea normală a aparatului digestiv, tratează constipaţia, facilitează eliminarea paraziților intesinali și sunt un remediu eficient în icter și afecțiuni inflamatorii.

Grație proprietăților diuretice, semințele de pepene contribuie la eliminarea nisipului și pietrelor de la rinichi și mențin sănătatea căilor urinare.

Seminţele de pepene roşu conţin niacina, esenţială pentru sistemul nervos

În 100 de grame de seminţe de pepene roşu se găsesc 3,8 miligrame de niacină, adică 19% din valoarea zilnică recomandată. Niacina este esenţială pentru menţinerea sănătăţii sistemului nervos, sistemul digestiv şi pentru menţinerea elasticităţii pielii. Seminţele de pepene conţin şi tiamină, riboflavină, vitamina B6 şi acid pantotenic.

Seminţele de pepene roşu conţin minerale importante

Semineţele de pepene roşu sunt bogate în magneziu, respectiv – în 150 de grame de seminţe fiind 556 miligrame, ceea ce înseamnă 139% din valoarea zilnică recomandată. Alte minerale importante prezente în seminţele de pepene sunt fosforul, fierul, potasiul, sodiu, cupru, mangan şi zinc, nutrienţi care întreţin musculatura şi articulaţiile.

Seminţele de pepene roşu conţin grăsimi bune

Cel mai surprinzător lucru care poate să fie spus despre seminţe de pepene roşu este cantitatea de grăsimi sănătoase pe care acestea le conţin. În 150 de grame de seminţe uscate, sunt 51 de grame de grăsimi monosaturate, grăsimi polinesaturate, şi omega 3 şi omega 6.

Pline de nutrienţi valoroşi, seminţele de pepene roşu pot fi mâncate atât crude, dar şi uscate şi coapte sau adăugate în salate şi alte preparate.

Vezi şi dulceață de pepene – cum se prepară pentru a păstra savoarea!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton