Maia Morgenstern, certată de oameni, în metrou: „Ce cauți printre oameni dacă...”

.

Maia Morgenstern a trecut printr-o experiență mai puțin plăcută. Celebra actriță s-a văzut nevoită să se dea jos din metrou și să meargă pe jos până acasă după ce mai mulți oameni i-au reproșat că tușește. Aceasta a încercat să înțeleagă reacția oamenilor, având în vedere contextul pandemic.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Maia Morgenstern a vrut să meargă cu metroul până acasă, însă aici a avut parte de o experiență mai puțin plăcută. Actrița a povestit totul printr-o postare pe Facebook. Aceasta a început prin a povesti că încearcă să se lase de fumat din cauza mai multor efecte pe care acest viciu le are asupra ei, printre care și tusea.


Din cauza pandemiei de coronavirus, mulți oameni sunt înspăimântați dacă cineva îndrăznește să tușească lângă ei. Maia Morgenstern spune că tusea, în aceste vremuri, a devenit un stigmat, pentru că atrage imediat reacții din partea oamenilor.


Citește și: Persoanele care au amenințat-o pe Maia Morgenstern cu moartea au fost identificate.Un tânăr a fost reținut

Citește și: Ce salariu are Maia Morgenstern.Actrița a strâns o avere colosală!

Citește și: Fratele lui Ion Dolănescu a fost reținut pentru fraudă fiscală!Constantin și-a petrecut noaptea după gratii

Citește și: O mai ții minte pe Geri de la Spice Girls?Cum arată acum, la 48 de ani

„Tusea în vremurile acestea e ca un stigmat’

Maia Morgenstern înțelege toate aceste reacții
ale oamenilor pentru că li ea se luptă cu starea de confuzie și dezorientare.


„Încerc să mă las de fumat. Mă rog, Încerc. Fac și eu acolo niște efortulețe, cât de cât. Și nici nu-i așa de greu. Am și rezultate, oho: până acum m-am lăsat de nu știu câte ori. Da. Da acuma, gata! Mă las. E complicat și sâcâitor. Și penibil uneori, chiar neplăcut: disconfort, nervozitate, transpirații reci, neputință, renunțare, sentimente de vinovăție, insomnie, tremurături…


Și tuse. Tusea aia neplăcută, nesfârșită, dizgrațioasă. Tusea în vremurile acestea e ca un stigmat. Este un stigmat, o pecete, o condamnare: oamenii se uită urât la tine, se îndepărtează, se feresc de tine. Și e firesc. Pentru mine e firesc. Suntem oameni, suntem vulnerabili, suntem înspăimântați. Ne e frică: pentru noi și pentru ceilalți. Suntem bântuiți de sentimente contradictorii. Așa e, așa sunt și eu, nici mai bună, nici mai rea.

Deși…în fine. Mă lupt și eu cu starea de confuzie, de dezorientare, de neîncredere. Depresie? Să nu folosim cuvinte mari, să nu abuzam. Și vreau să mă las de fumat. Și vreau să evit derapajele. Vreau sa evit derapajele. Și aglomerațiile. Evit aglomerațiile’, a scris Maia Morgenstern pe Facebook.


Maia Morgenstern: „M-a apucat tusea’

Maia Morgenstern spune că circulă destul de
des cu metroul și că în mijlocul de transport a început să tușească din cauza
efectelor nedorite pe care fumatul le-a avut asupra ei.


„Astăzi am plecat devreme de acasă. Am lăsat să treacă vreo două, că erau cam aglomerate. Metrouri.

Despre Metrou vorbesc, eu circul preponderent cu Metroul. Cu mijloace de transport în comun, basicali(sic), că am timp să citesc, să scriu, să privesc.

În fine, am apucat să mă urc într-un al treilea tren sosit, Metrou. Și, fatalitate, m-a apucat tusea, costurile colaterale ale voinței mele de a mă lăsa. Efectele nedorite ale anilor tabacici, rezistență nedorită a organismului meu obișnuit cu țigările', a povetit în continuare actriţa Maia Morgenstern.


Maia Morgenstern, certată de oameni în metrou

Ei bine, faptul că tușea, le-a atras atenția
oamenilor din jurul ei, care au început să-i reproșeze că nu trebuia să iasă
din casă. Maia Morgenstern a spus că nu s-a supărat pentru aceste reacții și
nici nu a încercat să le explice oamenilor. Pe de altă parte, actrița a mai
spus că s-a obișnuit s-o certe oamenii pentru câte ceva.

Tușeam, o tuse nesfârșită, penibilă, de nestăpânit. Geaba mască, geaba distanțare, geaba încercam să mă izolez în zona burdufului. Oamenii au reacționat: m-au certat. Ce cauți printre oameni dacă tușești? Stai în casă, nu mai ieși…etc. Nu m-am supărat. Nu m-am apucat să explic. Nu mă (mai) justific.


Am coborât și mi-am continuat drumul pe jos. E vreme frumoasă. Bine, sunt obișnuită, pe mine mereu mă ceartă lumea pentru ceva: ba că sunt, ba ca nu sunt. Sunt bine, mulțumesc', a conchis actriţa Maia Morgenstern.

Sursa Foto: Facebook, Instagram