Mai ţineţi minte cum arăta Ştefan Bănică în LICEENII? Au trecut 33 de ani de când se săruta cu Oana Sârbu la filmări

.

Mai ţineţi minte povestea de dragoste dintre Ştefan Bănică şi Oana Sârbu, respectiv Mihai şi Dana din „Liceenii'? Ea abia împlinise 18 ani, vârstă mai mult decât potrivită pentru rolul pe care îl juca, purta bentiță de elevă și uniforma specifică acelor vremuri, iar el avea cu un an mai mult. Ștefan Bănică era un tânăr slăbuț în urmă cu 33 de ani, iar unii dintre fani sunt de părere că nu și-a schimbat foarte mult fizionomia de la „Liceenii' încoace.

În această toamnă se împlinesc 33 de ani de la premiera filmului Liceenii’, una din cele mai iubite producţii româneşti, în care au jucat Ştefan Banică, Oana Sârbu, Mihai Constantin, Ion Caramitru şi Tamara Buciuceanu.


Astăzi, Ștefan Bănică are 52 de ani și „liceanul’ care s-a bucurat de cea mai mare notorietate în urma filmului lansat în 1986. Actorul-cântăreț nu s-a schimbat foarte mult, fizic vorbind, în cei 33 de ani care au trecut de când cucerea populația feminină a României în rolul lui Mihai. Nu s-a îngrășat, are aceeași siluetă ca în adolescență, aceeași freză și, exceptând cele câteva riduri care trădează trecerea timpului, Ștefan Bănică nu și-a schimbat foarte mult fizionomia.


Bănică spunea, în urmă cu ceva timp, că acest film i-a schimbat destinul. Actorul a jucat și în Liceenii rocknroll’, care a avut premiera în 1992, an în care s-a lansat în muzică și a scos un album.

În tot acest timp care au trecut de la succesul „Liceenii’, Ștefan Bănică nu a renunțat la pasiunea pentru actorie și, pe scena teatrului a putut fi urmărit în piese ca „Jake și femeile lui’ (Metropolis), „Desculț în parc’ (TNB), „Cui i-e frică de Virginia Woolf?’ (Teatrul de Comedie) sau în filme precum „Ho Ho Ho’, „Triunghiul morții’, „Băieți buni’. Momentan, Ștefan Bănică are rolul principal în serialul „Liber ca pasărea cerului’, de la Antena 1.


Celebrele concerte de la Sala Palatului, din fiecare iarnă, nu mai au nevoie de nici o prezentare și nici rolurile sale de jurat-antrenor al emisiunii „X Factor’. Un plus de imagine a câștigat și de pe urma emisiunii „Dansez pentru tine’, a cărei gazdă a fost mulți ani.