Lui Meghan Markle i s-a interzis să mai închidă singură portiera mașinii! De unde pândește pericolul

.

Pentru o tipă feministă și voluntară de talia lui Meghan Markle nu e ușor să respecte zecile de reguli impuse de familia regală britanică, din care face parte de aproape 9 luni. Dacă unele lucruri i-au fost trecute cu vederea, Ducesa de Sussex trebuie să respecte protocolul cu privire la ieșirea din mașină.


Deși nu a respectat 100% protocolul regal și, în anumite situații, s-a fofilat de la unele reguli de conduită învechite, Meghan Markle nu a reușit să-și impună complet firea voluntară, așa cum probabil și-ar fi dorit. Pe internet circulă zeci de filmări cu actuala Ducesă de Sussex ieșind din mașină și aproape întotdeauna aceasta închide cu putere, bărbătește, portiera la coborâre, deși, teoretic, aceasta este treaba șoferului sau a personalului din forțele de securitate. Evident, nu mai trebuie să vorbim despre lipsa de eleganță a gestului…


Meghan își închidea singură ușa la mașină

Iată însă că, mai nou, acest gest obișnuit, pe care fiecare persoană posesoare de mașină și chiar fiecare pasager îl face în mod automat, lui Meghan Markle i-a fost interzis – fosta actriță și actuala Ducesă de Sussex nu-și mai poate închide singură ușa mașinii. Acesta poate părea un detaliu aiuristic, un lucru asupra căruia nu trebuie să-și concentreze nimeni atenția, însă protocolul cere ca acest aspect să fie lăsat în seama forțelor de securitate.


Uneori, o ușă închisă, care se blochează automat, poate face diferența între viață și moarte. Asta, deoarece, dacă persoana pe care o protejează – fie membru al familiei regale, fie președinte de stat sau demnitar de rang înalt – se află în pericol, ea trebuie să fie dusă la adăpost în mașină în cel mai scurt timp, tocmai de aceea, de acest lucru se ocupă personalul care răspunde de securitatea lor. Pe de altă parte, nu este bine nici dacă ușile se blochează automat la ieșire…


Regina și Prințul Philip circulă fără centuri de siguranță!

Din același motiv, Regina și Prințul Philip circulă fără centuri de siguranță, de pe mașinile lor fiind scos senzorul care nu te lasă să pornești dacă nu te-ai asigurat. Această măsură a fost luată, paradoxal, tot pentru siguranța suveranei și a soțului ei, care, în caz de accident, ar putea fi extrași mai repede din mașină. (Cel mai recent exemplu este accidentul de mașină produs de Prințul Philip, în vârstă de 97 de ani!).


După câte se pare, mașinile Ducilor de Sussex au închidere automată, iar în caz de pericol, cei din dispozitivul de securitate vor avea nevoie de câteva secunde în plus ca să deschidă ușile… Și cum lui Meghan și Prințului Harry le plac băile de mulțime, pentru cei care îi păzesc ieșirile lor printre oameni sunt un adevărat coșmar. „Nimic nu este mai important pentru tipii ăștia decât să protejeze familia regală. Lui Meghan și lui Harry le place să aibă cât mai mult contact cu mulțimea care vine să-i vadă. Și pe cât de trivială pare imaginea unei uși de mașină închise, trebuie să știți că aceasta poate face diferența'.


Pe de altă parte, o să ne fie dor de imaginea hotărâtei Ducese de Sussex, care trântea ușa de la mașină cu o forță nebănuită. Nu degeaba i s-a zis Uraganul Meghan!

 

Foto: Hepta