Legătură neștiută a lui Dr Alban cu România comunistă: "Trimiteam țigări și cafea"

 Dumba Gabriela
.

În anii ‘90, Dr Alban era unul dintre cei mai populari artiști din lume și extrem de îndrăgit și în România. Nu exista petrecere, pe vremea aceea, fără hiturile 'Its my Life', Hello Afrika', 'One Love', 'Look whos Talking' ori 'Let the Beat Go On'. Ei bine, Dr Alban a avut o legătură directă, chiar, cu România!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

În 1994, mii de oameni s-au călcat în picioare în fața scenei, la concertul de la Sala Polivalentă din București. Unul dintre frații lui Dr Alban -acum, medic în Statele Unite- a studiat până în 1988 în România.

5f3f3bd78d2dd1ed74f5362d281f710c4261c95a-15f3f3bd78d2dd1ed74f5362d281f710c4261c95a-1

Dr Alban i-a finanțat studiile, mai mult, îi trimitea colete din Suedia cu pachete de cafea și cartușe cu țigări pentru că la noi, în vremea comunismului, aceste produse erau un lux și se găseau foarte greu.

'Studenții străini plăteau studiile și campusul statului român în dolari SUA. Fratele meu,acum american, pe atunci era doar cetățean nigerian. Țineam legătură la telefon și scrisori în acele vremuri, nu existau 'mail'-urile de azi (scrisoare-l.engleză-n.a.).

Îi trimiteam la circa 3 luni câte un colet. Am crezut că nu există cafea, parfumuri și țigări în România! Târziu mi-a explicat că erau extrem de scumpe și le folosea ca atenții la școală', își amintește Dr Alban, pe numele său Alban Uzoma Nwapa, de asemenea medic, stomatolog, dar nu a profesat niciodată.

Citește și: Cum a devenit Ivan Patzaichin campion olimpic în 1972, după ce a concurat cu pagaia ruptă:'Important era să nu mă răstorn'

Citește și: Moartea Mariei Macsim Nicoară nu a fost un accident casnic! Anchetatori: „A fost violență’

Citește și: Monica Gabor s-a împăcat cu Mr.Pink! Avem și dovada!

Dr Alban compune în continuare pentru el și alți artiști afiliați casei sale de producție muzicală, și nu e mirat că, în atenția publică, tot piesele vechi rămân în actualitate. 

„Nu mă mir, acea perioadă muzicală păstrează un parfum aparte iar  muzica în vogă azi a plecat în direcții experimentale. Oamenii inteligenți s-au reîntors la muzica ce le-a dat stări și amintiri frumoase.

Iar faptul voi cânta pe cel mai mare stadion din România îmi arată că sunt mulți oameni inteligenți în țara voastră”, a declarat Dr Alban pentru libertateapentrufemei.ro.

Dr. Alban revine anul acesta în România, la Forever Hit, cel mai mare festival dedicat muzicii anilor 80 si 90 ce a avut loc vreodată în București.

„Melomanii inteligenți s-au întors la muzica de bază. Faptul că voi cânta la Forever Hit îmi arată că sunt mulți oameni inteligenți în România”, a mai spus Dr Alban.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton