La 92 de ani, Regina Elisabeta a II-a încă mai călărește. Nici Prințul Philip nu e mai prejos, la 97!

.

Regina Elisabeta a II-a încă mai călărește, dar pentru staff-ul ei să o vadă pe suverană plimbându-se călare nu e ceva neobișnuit… Dacă stai să te gândești însă că are 92 de ani, parcă îți vine să te uiți de două ori. Cât despre Prințul Philip, la cei 97 de ani ai săi este un neînfricat conducător de trăsură.

Regina Elisabeta a II-a, alături de calul său Estimate, care a câștigat Royal Ascot God Cup, în 2013.


Elisabeta a II-a, în 1982. Dragostea pentru cai a Reginei datează din copilărie.

Dragostea suveranei Marii Britanii pentru nobilele animale este cunoscută, așadar nu este de mirare că, la 92 de ani, Regina Elisabeta a II-a încă mai călărește. De altfel, ea este în egală măsură și regina cailor de curse, suverana călărind pentru prima data încă de la vârsta de 3 ani, iar în timp dezvoltând o adevărată pasiune pentru nobilele animale. Pasiunea aceasta i-a adus nu doar satisfacție sufletească, ci și materială, pentru că, de-a lungul anilor, Regina a câștigat niște milioane bune de dolari, și asta deoarece este un competitor de temut – din 2.834 de curse, caii săi au câștigat 452!


La 92 de ani, Regina Elisabeta a II-a încă mai călărește!

Preferatul Reginei este un ponei

De câțiva dintre ei, Elisabeta a II-a este nedespărțită, dar preferata ei este un ponei simpatic, Carltonlima Emma. Iată ce spune Terry Pendry, șeful grajdurilor regale și apropiat al Reginei: „Are o fire minunată. A fost o câștigătoare prolifică în manej și este foarte ușor de călărit. Regina o iubește, iar ea o iubește pe Regină. S-au ales una pe cealaltă’. Cât despre Elisabeta a II-a, Pendry spunea, în cadrul unui interviu: Mi-am spus adeseori că, dacă nu ar fi fost Regină, probabil ar fi fost o extraordinară soție de fermier . Adoră peisajele rurale și sunt puține lucruri despre care nu este informată’… Dar chiar și așa, îmbrăcată într-o jachetă groasă, pentru a se feri de răcoarea toamnei, și cu o eșarfă de mătase pe cap, Regina Angliei cu greu poate fi confundată cu o nevastă de fermier.


Prințul Philip adoră să conducă trăsura

De altfel, nici Prințul Philip, soțul suveranei, nu se lasă mai prejos. În timp ce soția lui, Regina Elisabeta a II-a, călărește prin curtea castelului Windsor, acesta se plimbă cu șareta, pe care, în pofida celor 97 de ani, o mână cu o siguranță incredibilă. De anul trecut, de când a renunțat la îndatoririle regale și a încetat să mai apară în public, cu câteva excepții (una dintre ele fiind nunta nepotului său, Prințul Harry), Ducele de Edinburgh s-a concentrat asupra pasiunii pe care o împarte cu soția lui – dragostea pentru cai. În timp ce suverana, cu cinci ani mai tânără, călărește, Prințul Philip poate fi văzut conducând trăsura prin împrejurimile Castelului Windsor și, la cât de energic este, suntem convinși că, nici după ce va împlini centenarul, nu va renunța la acest hobby.

Foto: Hepta, Northfoto, Kelvin Bruce