Kobe Bryant și numele „The Black Mamba”. Povestea din spatele poreclei regretatului baschetbalist, care a murit la doar 41 de ani

 Dumba Gabriela
.

Kobe Bryant era foarte mândru de numele „The Black Mamba', pe care și l-a ales singur, după ce a văzut filmul „Kill Bill', regizat de Quentin Tarantino. De altfel, pe Gianna, fiica de lui de 13 ani, care a murit împreună cu el, în tragicul accident de elicopter, o alinta „Mambacita', iar academia lui de sport, care sprijină peste 50.000 de tineri, se numește Mamba Sports Academy.

NBA legend Kobe Bryant dies in helicopter crashNBA legend Kobe Bryant dies in helicopter crash

Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai mari jucători de baschet ai lumii. Întreaga sa carieră și-a petrecut-o la echipa din NBA, Los Angeles Lakers.

Kobe a câștigat de cinci ori campionatul NBA (2000, 2001, 2002, 2009 și 2010). Bryant a fost inclus de 18 ori în echipa All-Star. În 2008, a fost desemnat cel mai bun jucător NBA (n.red. NBA MVP). La Jocurile Olimpice din 2008 și din 2012, a câștigat medalii de aur, făcând parte din echipa de baschet a Statelor Unite ale Americii.

Kobe Bryant le-a povestit, la un moment dat, jurnaliștilor americani cum a apărut porecla „The Black Mamba'. Regretatul baschetbalsist a devenit „The Black Mamba' într-un moment delicat al vieții. În anul 2003, când a fost acuzat de viol de angajata unui hotel, Kobe a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a demonstra că nu a făcut așa ceva. Ulterior, instanța l-a găsit nevinovat de aceste acuzații, iar Kobe a mărturisit că a găsit acest nume pentru a separa „viața de tribunal de cea personală', potrivit prosport.ro.

Kobe Bryant a povestit că ideea cu acest nume i-a venit după ce a văzut filmul „Kill Bill', regizat de Quentin Tarantino, în care actrița Uma Thurman a jucat rolul principal.

„Mă aflam în vârful carierei, iar un am mai târziu nu mai știam unde merge viața mea', a povestit sportivul într-un film documentar.

Acest nume l-a folosit mai târziu și într-o mulțime de clipuri publicitare, dar își și alinta fetele cu porecla „Mambacita', iar pe soția sa, Vanessa, „Queen Mamba'.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton