Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski: „L-am asigurat de...”

.

Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski. Președintele României și președintele Ucrainei au purtat o discuție telefonică duminică, pe data de 13 martie 2022. În urma convorbirii, cei doi oficiali au dezvăluit care au fost subiectele dezbătute. Iată de ce l-a asigurat șeful Statului pe liderul din țara vecină!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski. Convorbirea lor a avut loc în acest weekend, mai exact duminică, pe 13 martie 2022. Atât președintele României, cât și cel al Ucrainei au dezvăluit acest lucru pe conturile lor oficiale de Twitter. În plus, ei au spus, pe larg, despre ce au discutat.

Duminică, Klaus Iohannis a purtat o discuție la telefon cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski. Președintele României a povestit că l-a asigurat pe acesta de întreaga susținere din partea țării noastre pentru țara vecină, la nivel bilateral, cât şi în UE.


Citește și: Kamala Harris, vicepreședintele SUA, a fost primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni:'Un atac asupra unui stat NATO, este un atac asupra NATO. Vom apăra fiecare centrimetru din teritoriul NATO'

Citește și: Klaus Iohannis, primele declarații după întâlnirea cu Ursula von der Leyen:'Dependența de gazul rusesc trebuie terminată'

Citește și: Mirabela Dauer, incident neplăcut în timpul unui concert:'Am ieşit cu greu din scenă, transfigurată la faţă'

Citește și: Boala pe care Mihai Bobonete a ținut-o ascunsă în ultimii ani:'Eu nu mai am voie să beau'


Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski

În același timp, președintele Klaus Iohannis a transmis că hub-ul umanitar de la Suceava a început să ofere deja primele ajutoare refugiaților. Oficialul a anunțat că vom avea grijă de toți cetăţenii ucraineni care ajung în țara noastră.

„Tocmai am avut o convorbire telefonică cu președintele Zelenski. L-am asigurat de întreaga susţinere din partea României pentru Ucraina, atât la nivel bilateral, cât şi în Uniunea Europeană.


Hub-ul umanitar de la Suceava deja a început să ofere primele ajutoare. Vom avea grijă de toţi cetăţenii ucraineni care ajung în România’, a transmis Klaus Iohannis pe Twitter.

Volodimit Zelenski: „Continuăm discuțiile cu partenerii internaționali’

Și Volodimir Zelenski a postat un mesaj în acest sens pe Twitter. Președintele Ucrainei a spus că discuțiile cu partenerii internaționali continuă și le-a mulțumit tuturor pentru sprijinul acordat poporului ucrainean.

„Continuăm discuțiile cu partenerii internaționali. I-am informat pe președinta Zuzana Caputova și pe președintele Klaus Iohannis legat de contracararea agresiunii ruse, crimele de război ruse, mai ales asupra civililor și le-am mulțumit pentru sprijinul acordat poporului ucrainean.


Am discutat și de drumul nostru spre Uniunea Europeană’, a notat Volodimir Zelenski pe contul lui de Twitter.

Hub-ul umanitar european de la Suceava, deschis miercuri

Conform libertatea.ro, hub-ul umanitar european de la Suceava a fost deschis miercuri și e situat aproape de Aeroportul Suceava, în parcul industrial. Acesta are 10.000 de metri pătraţi de hale în care pot fi depozitate ajutoare aduse din statele europene pentru refugiați.


De la izbucnirea războiului ruso-ucrainean până duminică, la nivel naţional, în țara noastră au intrat 397.542 de cetățeni din Ucraina. Dintre ei, 16.676 au ajuns în România sâmbătă.

Sursă foto: Facebook