Kirk Douglas a împlinit 102 ani și a primit un cadou extrem de valoros din partea nurorii lui, actrița Catherine Zeta Jones

.

Celebrul actor Kirk Douglas a împlinit 102 ani. Tatăl la fel de faimosului actor Michael Douglas și socru al actriței Catherine Zeta Jones a primit un cadou cu o valoare sentimentală inestimabilă.

 


Catherine Zeta Jones a realizat un filmuleț în onoarea starului din ‘Spartacus’, pe care l-a postat pe pagina ei de Instagram, cu mesajul:  ‘Aniversare fericită celui mai grozav bărbat! Te iubim, Kirk’.

 

Cine este Kirk Douglas

Kirk Douglas (născut Issur Danielovitch mai târziu Demsky) s-a născut pe  Amsterdam, SUA.  Este actor, regizor, producător evreu-american de film, unul dintre supraviețuitorii „Epocii de Aur’ a Hollywood-ului.

De-a lungul unei cariere de 64 de ani, Douglas a apărut în peste 90 de filme, devenind celebru al nivel internațional grație rolului de boxer fără scrupule din filmul Campion (1949), rol care i-a adus prima sa nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor. Un alt rol magistral a fost cel al lui Spartacus, din pelicula cu același nume regizată de Howard Fast.


În perioada anilor 1950 și 1960, Douglas a fost o mare stea la box-office, el a jucat alături de unele dintre cele mai importante actrițe din acea epocă: Lauren Bacall, Gena Rowlands, Jan Sterling, Eve Miller, Lana Turner, Eleanor Parker și alții.

Kirk Douglas are două mariaje: primul cu actrița Diana Douglas (din 1943 și până în 1951), și al doilea, din 1954 și până în prezent, cu producătoarea Anne Buydens. 

Kirk Douglas are patru copii, Michael Douglas, Peter Douglas, Eric Douglas și Joel Douglas. Dintre ei, Michael Douglas este cel care îi calcă pe urme din punct de vedere al talentului și reputației cinematografice.