Cum au reacționat părinții Kirei Hagi când au aflat că va juca într-un serial TV: „Nu am primit rolul pe moment, i-am contactat imediat ce am primit vestea” / EXCLUSIV

.

Kira Hagi ne-a dezvăluit cum se înțelege cu ceilalți colegi din serialul Lia, de la Antena 1. În noul număr al revistei VIVA!, ea ne-a spus și ce reacție au avut părinții săi când au aflat că va juca în peliculă. E tânără, frumoasă și extrem de talentată. Pe scurt, are pachetul complet pentru o carieră de succes în cinematografie. Nu în ultimul rând, Kira Hagi poartă un nume care o „obligă la performanță, pentru că, atunci când ești fiica celebrului Gheorghe Hagi, așteptările de la tine sunt mari, indiferent de domeniul în care activezi. Curând o vom vedea și în primul ei serial, „Lia – soția soțului meu (Antena 1), într-un rol care intrigă și fascinează în egală măsură. Iată ce ne-a dezvăluit în premieră!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Actriţă şi pictoriţă, Kira Hagi a studiat actoria la New York Film Academy, unde s-a licenţiat, în 2017, în Acting for Film. Ulterior, ea a urmat studii aprofundate de actorie şi la Los Angeles. Deși de la vârsta de 14 ani își dorea să trăiască visul american, Kira a renunțat la viața în America și s-a întors în România, la familie, continuându-și aici cariera în actorie, în pictură, dar și în televiziune.

În ceea ce privește cariera în pictură, Kira Hagi a avut parte de multe reușite – a găzduit în București expoziţia „Rădăcini, care se adaugă celor din Constanţa („Călătorie – 2018, „Sound of Silence – 2021 „Experiment Dezrădăcinare – 2019 și 2022), Italia („Eternal Feminine, la Florence Biennale XIII – 2021) și Franța („Reflections – 2021).


Citește și: Când începe serialul Lia, la Antena 1.Horațiu Mălăele, Kira Hagi și Bebe Cotimanis, în distribuție

Citește și: Kira Hagi joacă în serialul Lia, de la Antena 1.Ce rol are

Citește și: Ana Bodea, actrița principală din serialul Lia, a ajuns pe perfuzii, înainte de lansarea serialului:'Uneori simt că este dificil'

Citește și: Cine este Ilinca Goia din serialul Lia.Revine pe micile ecrane după 15 ani

Cum se înțelege Kira Hagi cu ceilalți colegi din serialul Lia, de la Antena 1


Când vine vorba despre televiziune, ea se laudă cu emisiunea ei de la Aleph News, cu „Smart is the new cool, care e pe post în fiecare săptămână cu o nouă ediție. Actoria, însă, e pe primul loc. A debutat în filmul românesc de scurtmetraj „București, te iubesc, iar apoi a apărut în alte proiecte cinematografice de succes, dar și pe scena teatrului, unde a jucat rolul Marthei Bibescu în piesa „Martha și George, de la Teatrul Nottara.

Acum, Kira se concentrează la noul ei proiect de televiziune, serialul „Lia – soția soțului meu, în care joacă rolul Mirei Bădescu, o tânără avocată. A avut parte de unele provocări cu acest personaj despre care spune că e foarte diferit de ea. „Nu avem absolut nimic în comun, ne-a recunoscut actrița, care ne-a explicat cum a fost la casting, dar și cum au primit părinții ei, Marilena și Gheorghe Hagi, vestea despre acest proiect de care ea e tare mândră. Așadar, așteptăm cu nerăbdare debutul serialului, dar și debutul Kirei, care, cu siguranță, ne va face o surpriză frumoasă.


„Personajul meu mă intrigă și mă fascinează’

În serial joci rolul Mirei Bădescu, o avocată tânără și talentată. E un personaj care te provoacă? Aveți ceva în comun?

Da, e o avocată. Mira Bădescu, personajul meu, mă intrigă și mă fascinează fiindcă am oportunitatea să joc o meserie pe care în viața de zi cu zi nu cred că o să am ocazia să o încerc, să o practic. Lucrul acesta, pentru orice actor, să ai oportunitatea să joci mai multe profesii, să întruchipezi mai multe profesii, e o binecuvântare. În comun cu ea nu am nimic. Nu cred că suntem asemănătoare. Suntem foarte diferite, nu avem absolut nimic în comun, adică principiile noastre și felul nostru de a gândi… deci suntem foarte diferite. Nu pot să vă spun mai multe, trebuie să urmăriți serialul, să vedeți de ce nu mă asemăn cu acest personaj.


E o provocare?

Da, dar cred că orice rol este o provocare pentru mine.

Practic, cu ocazia aceasta îți faci debutul într-un serial de televiziune?

Da, nu am mai jucat niciodată într-un serial de televiziune. Practic, este debutul meu în acest sens. Este ceva nou pentru mine și consider, totodată, că este un proiect interesant. Sunt extrem de încântată că am primit această oportunitate, dar și pentru faptul că am ocazia lucrez alături de oameni care susțin actorii tineri.

Kira Hagi, despre serialul Lia: „Nu am primit rolul pe moment’


În comunicatul de presă care a anunțat că vei lua parte la acest proiect, ai spus: „Sper să mă ridic la înălțimea așteptărilor. Ai anumite temeri privind acest proiect? Tu ai experiență în actorie, ai studiat ani de zile.

Nu am o vastă experiență în actorie, sunt niște ani de studiu, am jucat în câteva filme românești, dar vastă experiență nu am. Dar eu sunt în preajma unor profesioniști, mai ales în acest proiect, și am de unde și de la cine să învăț. De la fiecare în parte am de învățat ceva. Dar temeri, de obicei nu am temeri. Am, în schimb, emoții pentru cum va primi publicul acest proiect.


Cum ai ajuns să joci în acest serial?

Am fost chemată la casting chiar de către directoare. Eu nu știam exact pentru ce mă prezentam la casting. Dar mi-a dat un monolog și m-am pregătit așa cum trebuie. La casting am fost întrebată câți ani am și ce înălțime. Atunci, eu le-am zis că am 1,60 metri în zilele mele bune și mai puțin, adică 1,59 metri, în zilele mele proaste. Sigur că a râs toată lumea care se afla în sală. S-au amuzat de gluma mea. Cam așa a fost la casting. I-am cucerit, mai întâi, cu o glumă. Dar să știți că nu am primit rolul pe moment. Abia după câteva săptămâni am primit un telefon și am fost anunțată că o să joc în acest serial, că o voi interpreta pe Mira Bădescu.


Ce părere are actrița despre Vlad Gherman și Bebe Cotimanis

Cu colegii de platou cum te înțelegi? Cu Vlad Gherman, spre exemplu… Dar cu doamna Ruxandra Ion?

Pot să vă spun că Vlad este un actor foarte talentat și foarte generos. Mi-a dat sfaturi chiar în timp ce jucam împreună o secvență și treaba asta o apreciez foarte mult, mai ales că eu sunt nouă într-un
proiect de televiziune. A fost important să mă îndrume un actor care are mai multă experiență decât mine. Iar cu doamna Ruxandra Ion, cu dânsa toată lumea vorbește. Ea ne ocrotește în acest proiect, ea ne îndrumă, de la ea avem ce să învățăm. Suntem o familie unită. Cu adevărat suntem o echipă bună și le mulțumesc că sunt în preajma unor profesioniști care fac asta de foarte mulți ani, cum este domnul Constantin Cotimanis și, cum spun actorii din State, de la care „poți să furi meseria’.


Mi se pare că Bebe Cotimanis e deschis cu tinerii. Vă mai dă câte un sfat?

Este foarte generos și întotdeauna, când am nevoie de un sfat, mă ocrotește și mă îndrumă. Și acest lucru mă relaxează. E mare lucru pentru orice actor tânăr să aibă în jur oameni care îl încurajează și care îl îndrumă.

Ești o femeie frumoasă și cochetă, dar mă întreb în ce măsură te reprezintă outfiturile pe care le porți în serial. Ți-ai format un stil vestimentar?

Da, am învățat de la mama și de la bunica, dar încă sunt în formarea unui stil propriu. Pe platou, la filmare, stilul meu e de bază, dar depinde și de personajul pe care îl joc, de personajele pe care le interpretez în general.

Familia a felicitat-o: „M-au încurajat sută la sută în ceea ce fac’

Dacă tot ai pomenit despre partea feminină a familiei, îmi dai ocazia să te întreb ce părere au avut părinții tăi când i-ai anunțat că ai primit acest rol. Fratele tău, Ianis, te-a felicitat?

Au fost foarte bucuroși, ca orice părinte, că am ales o meserie frumoasă și că iubesc ceea ce fac și mă dedic acestei meserii. Ei sunt bucuroși că muncesc, că am primit un rol și normal că i-am contactat și pe ei imediat ce am primit vestea. „Uitați, o să lucrez într-un serial de televiziune!, le-am spus. Și ei au fost încântați. Și fratele m-a felicitat, pe Facetime, fiindcă el e plecat, știți foarte bine. Părinții m-au încurajat sută la sută în ceea ce fac.

Dat fiind că ești fiica unui sportiv celebru, de ce actorie și nu sport, de pildă?

Am practicat și foarte mult sport, cu siguranță, doar că, pe mine m-a pasionat foarte mult arta. Am crescut foarte mult și cu bunicii, și ei ne-au adus demult la teatru. Așa că ei ne-au inspirat, ne-au familiarizat foarte mult cu zona aceasta de artă. De mică știu că mă uitam la filmele cu Toma Caragiu, pe care le vedeam la TVR sau la Cinemaraton, și așa m-am îndrăgostit de artă, de teatru, de film…

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE IANUARIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

Sursă foto: PR, Cristina Pîrvu, Instagram