Kira, fiica lui Gheorghe Hagi, rol principal în pelicula „Între chin şi amin”. Subiectul filmului este tulburător şi a marcat-o pe Kira: „Am crescut brusc cu 20 ani!”

.

Kira, fiica lui Gheorghe Hagi, a primit un rol principal în pelicula „Între chin şi amin'. Subiectul filmului este tulburător şi a marcat-o atât de tare pe tânăra actriţă, încât a afirmat că „a crescut brusc cu 20 de ani'. „Între chin şi amin' are în prim plan Experimentul Piteşti, povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, care ajunge la „reeducare' în închisoarea comunistă de la Piteşti.

Film „Între chin şi amin’ este regizat de Toma Enache şi va fi lansat pe 1 octombrie 2019. Pelicula are în prim plan povestea tulburătoare de viață a tânărului compozitor Tase Caraman, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă: reeducarea din pușcăriile comuniste.


Kira, fiica marelui fotbalist Gheorghe Hagi, a primit rol principal în acest film şi recunoaşte că a fost foarte marcată de experienţa „Între chin şi amin’.

„Am avut ocazia să fac parte dintr-un proiect datorită căruia simt că am crescut brusc cu 20 ani. Este vorba despre un film care are ca temă experimentul de la Pitești, unde s-au întâmplat lucruri atât de cumplite. Abia acum am înțeles dimensiunea acelei tragedii’, a spus Kira Hagi.

Kira Hagi  a urmat cursurile facultății de Teatru și Film New York din Las Vegas, una dintre cele mai bune școli de practică în producția de film. A mai jucat în scurt-metrajele „București, te iubesc’ (2014) și „Fragile’ (2017).


În decembrie, Kira Hagi, în vârstă de 24 de ani, a avut rolul principal în piesa de teatru „Martha.

„Lucruri teribile, trăite de mii de deținuți politici’

„Pelicula are la bază întâmplări reale care m-au marcat puternic atunci când le-am aflat, indiferent că s-au întâmplat în închisoarea din Sighet, în cea din Piteşti sau în altă parte. Discuțiile pe care le-am avut cu câțiva supravieţuitori m-au ajutat să înţeleg şi mai bine evenimentele din acea perioadă. Biografiile personajelor principale înglobează lucruri teribile, trăite de mii de deținuți politici din perioada comunistă, însă conțin şi esenţa unor caractere unice şi extrem de puternice‘, spune regizorul de Toma Enache.


Regizorul Toma Enache Enache a mai regizat în 2013 primul film artistic din istorie vorbit în aromână „Nu sunt faimos, dar sunt aromân’, urmat în 2015 de documentarul „Armânii, de la faimoșii Manakia la Nu sunt faimos’, ambele premiate la festivaluri din Europa. După premiera de la Cinema PRO echipa din filmul „Între chin şi amin’ va porni într-o caravană în țară cu opriri la Timișoara, Sighet, Baia Mare, Constanța, Pitești, Tulcea și Reșița.