Un jurnalist american a fost ucis lângă Kiev, după ce forțele ruse au deschis focul asupra mașinii în care se afla: „Era împușcat în gât”

.

Un jurnalist american a fost ucis lângă Kiev, după ce forțele ruse au deschis focul asupra mașinii în care se afla. Războiul din Ucraina continuă să facă tot mai multe victime! Un jurnalist american, fost colaborator New York Times, a fost ucis, după ce armata rusă a deschis focul asupra mașinii în care se afla. Acesta nu era singur, ci însoțit de un coleg care a povestit întreaga scenă. Iată ce s-a întâmplat!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Ucraina continuă să fie invadată de trupele rusești! Zilele trecute, un jurnalist american, Brent Renaud, a fost împușcat mortal în timp ce se afla într-o mașină, alături de colegul său de breaslă. Cei doi ar fi trebuit să înregistreze un material pentru New York Times, însă soarta a fost alta. Într-o postare făcută publică pe rețelele de socializare, partenerul său a explicat cu detalii episodul dureros în care și-a pierdut coechipierul în vârstă de 51 de ani.

Aceștia se aflau în Irpin, pentru a filma evacuarea civililor ucraineni. Șeful poliției din regiune a făcut o postare publică în care a confirmat decesul jurnalistului.


Citește și: Kamala Harris, vicepreședintele SUA, a fost primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni:’Un atac asupra unui stat NATO, este un atac asupra NATO. Vom apăra fiecare centrimetru din teritoriul NATO’

Citește și: Klaus Iohannis, primele declarații după întâlnirea cu Ursula von der Leyen:’Dependența de gazul rusesc trebuie terminată’

Citește și: Mirabela Dauer, incident neplăcut în timpul unui concert:’Am ieşit cu greu din scenă, transfigurată la faţă’

Citește și: Boala pe care Mihai Bobonete a ținut-o ascunsă în ultimii ani:’Eu nu mai am voie să beau’


Un jurnalist american a fost ucis lângă Kiev, după ce forțele ruse au deschis focul asupra mașinii în care se afla

Un jurnalist american și-a pierdut viața lângă Kiev. Acesta trebuia să filmeze civilii care părăseau țara, însă soarta i-a fost alta. Șeful poliției din Kiev a făcut o postare publică în care a confirmat decesul lui Brent Renaud.

„Invadatorii ucid cu cinism chiar și jurnaliştii din mass-media internaționale care încearcă să arate adevărul despre atrocitățile trupelor rusești în Ucraina. Astăzi, un corespondent în vârstă de 51 de ani al New York Times de renume mondial a fost împușcat mortal în Irpen. Un alt jurnalist a fost rănit. În prezent, încearcă să scoată victima din zona de luptă’, a scris Andrei Nebitov, șeful poliției din regiunea Kiev, pe Facebook.


Mai mult decât atât, la scurt timp, New York Times a confirmat pierderea angajatului.

Colegul său a povestit întreaga scenă

Brent Renaud nu se afla singur în mașina atacată. La volan era șoferul, care a încercat să evite impactul, și un coleg de breaslă. Cel din urmă a vorbit pe Facebook despre scenă dureroasă.


„Sunt din SUA. Am trecut de primul pod în Irpin și mergeam să filmăm alți refugiați care plecau. Eram într-o mașină, cineva ne-a oferit să ne ducă până la celălalt punct. Am trecut de un punct de control și au început să tragă în noi. Șoferul a întors, dar au continuat să tragă. Prietenul meu, Brent Renaud, a fost împușcat și lăsat în urmă. Nu știu cum e, am văzut că era împușcat în gât, am fost separați și pe mine m-a adus o ambulanță aici’, a spus colegul jurnalistului decedat.


Sursă foto: Facebook, Twitter, Profimedia, Arhivă VIVA!, Libertatea