Joe Biden a anunțat că SUA interzice importurile de petrol și gaze din Rusia: „Lucrăm cu Europa pentru a reduce dependența de energia rusească”

.

Joe Biden a anunțat că SUA interzice importurile de petrol și gaze din Rusia. În plus, oficialul a transmis că America lucrează îndeaproape cu Europa și partenerii cu scopul dezvoltării unei strategii pe termen lung pentru a reduce și dependența acestora de energia rusească. Iată declarațiile celui de-al 46-lea președinte american!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Joe Biden a anunțat că SUA interzice importurile de petrol și gaze din Rusia. Prin urmare, petrolul rusesc nu va mai fi primit în porturile din America. Astfel, spune el, poporul american va „administra încă o lovitură puternică mașinăriei de război a lui Putin’. Totodată, oficialul a precizat că Statele Unite ale Americii lucrează îndeaproape cu Europa și partenerii lor pentru a reduce și dependența acestora de energia rusească.

Ieri, 8 martie, Joe Biden a făcut un nou anunț important. Președintele Statelor Unite ale Americii a transmis că America interzice toate importurile de petrol și gaze din Rusia, în contextul unei noi lovituri pe care poporul american o administrează mașinăriei de război a președintelui Rusiei.


Citește și: Joe Biden l-a numit „dictator' pe Vladimir Putin:'Războiul va lăsa Rusia mai slabă'

Citește și: Președintele Joe Biden despre războiul ruso-ucrainean:'Folosirea armelor nucleare ar avea consecințe devastatoare..'

Citește și: Alec Baldwin, noi declarații privind ancheta referitoare la moartea Halynei Hutchins:'Oamenii care au bani nu sunt neglijenți'

Citește și: Dramele care i-au marcat viața lui Marius Manole:„Am pierdut oameni pentru că nu am știut să fac asta’/ EXCLUSIV


Joe Biden a anunțat că SUA interzice importurile de petrol și gaze din Rusia

Tot marți, la Casa Albă, Joe Biden a transmis că Washingtonul lucrează îndeaproape cu Europa în vederea stabilirii unei strategii pe termen lung în ceea ce privește reducerea dependenței europene de gazul din Rusia.

„Astăzi anunț că Statele Unite țintesc principala arteră din economia Rusiei. Interzicem toate importurile de petrol rusesc, gaze rusești și energie rusească. Asta înseamnă că petrolul rusesc nu va mai fi acceptat în porturile Statelor Unite, iar poporul american va administra încă o lovitură puternică mașinăriei de război a lui Putin.


Este o mișcare care are o susținere bipartizană puternică în Congres și, cred eu, la nivelul țării’, a declarat Joe Biden, conform b1tv.

„Lucrăm îndeaproape cu Europa’

Joe Biden a spus că Europa se află într-o situație diferită, ținând cont de faptul că SUA e exportator net de energie. Acesta a explicat însă că se lucrează pentru o strategie pe termen lung pentru reducerea dependenței europene de energia din Rusia.


„Am luat această decizie într-o consultare strânsă cu aliații și partenerii noștri de pe glob, în special din Europa, pentru că un răspuns unanim la agresiunea lui Putin a fost principala mea preocupare, să țin întreaga NATO și întreaga UE, și pe aliații noștri perfect uniți. Mergem mai departe cu această interdicție înțelegând că mulți dintre aliații și partenerii noștri europeni ar putea să nu fie în postura de a ni se alătura.

Statele Unite produc mult mai mult petrol pe plan intern decât toate țările europene la un loc. De fapt, noi suntem un exportator net de energie, așa că putem face acest pas în timp ce alții nu îl pot face, dar lucrăm îndeaproape cu Europa și partenerii noștri pentru a dezvolta o strategie pe termen lung pentru a reduce și dependența lor de energia rusească’, a mai precizat el.

Sursă foto: Captură ecran, Hepta, Arhivă