Cum a câștigat Jean de la Craiova primii bani de buzunar, alături de Florin Salam: „Am luat-o și pe cocoașă. Unii mă dădeau afară”

.

Cum a câștigat Jean de la Craiova primii bani de buzunar, alături de Florin Salam. Într-un interviu recent, cântărețul de manele a vorbit despre primii lui pași în cariera muzicală. Artistul nu a avut o copilărie ușoară și a fost nevoit să muncească de mic, mărturisind că talentul l-a moștenit de la bunicul său. Acesta a început să cânte de la vârsta de 12 ani, după ce părinții lui au divorțat. Iată declarațiile cântărețului!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Jean de la Craiova, pe numele său real Jean Dumitrache, este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de manele de la noi din țară. Acesta și-a făcut debutul în muzică în urmă cu 25 de ani, pe vremea când făcea parte dintr-o formație de muzică lăutărească. La acea vreme, artistul cânta la chitară, iar, la 16 ani, se afla deja pe scenă alături de renumiți muzicanți, precum acordionistul Bebe Șerban. În plan personal, manelistul este căsătorit de 27 de ani cu Paula Iordache și au împreună o fetiță, pe nume Sabrina. Din relația anterioară, artistul mai are un băiat, pe nume Alexandru.


Cum a câștigat Jean de la Craiova primii bani de buzunar, alături de Florin Salam. Deși astăzi este unul dintre cei mai căutați cântăreți de manele din România, artistul a avut o copilărie grea, marcată de divorțul părinților și lipsurile materiale.

Citește și: De ce s-a despărțit Jean de la Craiova de mama fiului său:„Eu am venit mai devreme și am văzut…’


Citește și: Cum arată fiica lui Jean de la Craiova la 23 de ani:'Are un prieten, e ok'

Citește și: Petrică și Ela de la Mireasa vor deveni părinți:'Dumnezeu ne-a răsplătit'. Primele imagini cu burtica de gravidă

Citește și: Ce este Bisht, pelerina neagră purtată de Messi când a primit trofeul Cupei Mondiale.Mulți l-au criticat că a acceptat să se îmbrace așa

Cum a câștigat Jean de la Craiova primii bani de buzunar, alături de Florin Salam


Cântărețul de manele a povestit că primii bani de buzunar i-a câștigat pe vremea când era adolescent. De Anul Nou, acesta obișnuia să meargă cu capra, fiind însoțit și de Florin Salam. Mai mult, Jean de la Craiova colinda prin mijloacele de transport public.

„Eu voiam bani și ăla îmi dădea o nucă și un covrig. Și mă uitam urât. Am mers și cu `Capra`. Cea mai urâtă „capră`. Avea `capra` coarnele alea sudate din fier-beton și era grea. Mergeam cu Salam (Florin Salam) și i-o mai dădeam și lui.


Îi spuneam: `Mai ține-o și tu că m-a cocoșat capra asta!`. A mers povestea cu `capra`. Am mai luat câte ceva, am luat-o și pe cocoașă, mai speriam și lumea că arăta ‘capra’ aia ca dracu.

Pe atunci aveam 15 – 16 ani! Am fost mulți ani la rând cu `capra`, cu sorcova, cu Domn, doamne! Aveam și tamburină prin tramvai, nu așa! Unii mă dădeau afară! Ieși! Dacă eram în formă, primeam bani’, a povestit acesta, potrivit playtech.ro.

„Sunt un artist cu policalificări’

În urmă cu câțiva ani, Jean de la Craiova cochetat cu actoria în filmul românesc „Poveste de cartier’ și în serialul „State de Romania’. Acesta trebuia să facă parte și din distribuția filmului „Supraviețuitorul’, regizat se Sergiu Nicolaescu, însă acest lucru nu a fost posibil.


„Printre picături mai sunt și actor. Mai sunt și bucătar. De fapt sunt un artist cu multe policalificări. Adică, fac ce e nevoie, de la zugrav până la șofer. Dacă soția mă pune să dau cu lavabilă în bucătărie, așa fac!

Dincolo de glumă, ar fi trebuit să joc în `Supraviețuitorul`, unul dintre filmele preferatului meu Sergiu Nicolaescu, Dumnezeu să-l odihnească, dar nu a fost să fie. Am rămas însă pe coloana sonoră, fiindcă eu cânt în filmul acela.

Vocea mea dă glas melodiilor marelui Zavaidoc, un lăutar foarte cunoscut cândva. Aveam un rol bun, zic eu, căci semănam cu Zavaidoc. Dacă nu mă înșel a murit prin anii `50 și ceva!’, a mai relatat acesta, potrivit sursei citate.


Ce semnificație are numele de scenă al artistului

Manelistul a explicat că numele său de scenă are legătură cu faptul că bunicii săi sunt originari din Craiova.

„Sunt născut pe Dudești. Dar bunicii erau de la Craiova. De mic copil am exploatat țările astea străine, de exemplu, RFG-ul, adică Rahova, Ferentari, Ghencea.


Mi-a plăcut foarte mult așa, prin străinătate, pe la noi, cu semințe, cu Kojak, cu țigări d-astea, Moore, negre! Bucureștiul sună cam monoton, pe lângă Craiova!’, a declarat el pentru Playtech Știri.

Sursa foto: Facebook