James Cameron, regizorul Titanicului, a ajuns pe fundul Oceanului Pacific!

 Revista VIVA
.

Regizorul James Cameron a realizat o premiera mondiala: este primul om care ajuns neinsotit in cel mai adanc loc de pe Terra: Groapa Marianelor!

Cineastul care ne-a dat superproductiile „Titanic” ÅŸi „Avatar” a coborat cu un submarin la o adancime de aproape 11 kilometri, si a petrecut 6 ore in Groapa Marianelor, pe fundul Oceanului Pacific.

„Cand eram un copil, mereu imi imaginam ca ajungeam pe fundul oceanului, in cel mai adanc loc. Ca adult, am avut ocazia sa pot face scufundari cu ajutorul unora dintre cele mai avansate submersibile din lume”
, a declarat Cameron dupa revenirea cu bine la suprafata.

Cameron (57) s-a imbarcat la bordul unui mini-submarin de 8m lungime, botezat Deepsea Challenger' si supranumit torpila verticala'. Vehicolul care a necesitat 8 ani de cercetare poate atinge o viteza de coborare de 150 m/minut. Lui Cameron i-au trebuit doua ore si 36 de minute pentru a parcurge cei 10.898 metri pana in cel mai adanc punct al planetei.

Aceasta nu este prima data cand Cameron se aventureaza in adancuri: de-a lungul timpului el a facut numeroase escapade in marile si oceanele planetei, calcand pe urmele celebrului explorator Jacques Cousteau.

Ca un explorator, dar si ca un cineast veritabil, James Cameron a filmat intreaga expeditie 3D, urmand sa puna filmarile la dispozitia cercetatorilor stiintifici. In ceea ce priveste drepturile de difuzare acestea au fost preluate de canalul de televiziune National Geographic.

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton