Jacques Chirac a murit la 86 de ani. Drama care a umbrit cariera fostului președinte francez

 Dumba Gabriela
.

Fostul preşedinte francez Jacques Chirac a decedat joi, la vârsta de 86 de ani, a anunţat ginerele său Frédéric Salat-Baroux. Chirac nu a mai apărut în public de mai mulţi ani. A fost preşedintele Republicii timp de 12 ani (1995-2007), de două ori premier şi de trei ori primar al Parisului, creatorul şi liderul partidului şi ministru în mai multe rânduri. O dramă i-a umbrit cariera fostului președinte francez: una dintre fiicele sale a murit din cauza anorexiei, boală de care suferea de când avea 15 ani.

Claude, fiica cea mică a lui Jaque ChiracClaude, fiica cea mică a lui Jaque Chirac

Pe 14 aprilie 2016, Laurence Chirac a murit, la vârsta de 58 de ani, în urma unui stop cardiac. Fiica cea mare a fostului președinte francez s-a îmbolnăvit de anorexie nervoasă – o tulburare de alimentație – în adolescență, când avea 15 ani. Laurence a luptat până în ultima clipă cu gravele probleme de sănătate de care suferea și a fost nevoită să renunțe la cariera în medicină pentru care se pregătise.

Pentru că a petrecut mult timp prin spitale și a stat departe de viața publică a tatălui său, puțină lume mai știa că Jacques Chirac are două fiice, având în vedere că doar mezina, Claude, era prezentă alături de tatăl său, în vizitele oficiale.

Inițial, Laurence Chirac a fost suspectă de meningită pentru că acuza mereu dureri de cap foarte puternice, însă la începutul anilor70, după o vacanță în Corsica, fiica președintelui a încetat să mănânce, citează Click! și a fost diagnosticată cu anorexie, medicii punând boala pe seama relației defectuoase cu tatăl ei. Din păcate, boala a împiedicat-o să aibă o viață normală de studentă. Ajunsese la un moment dat să cântărească numai 27 de kilograme.

În 13 aprilie 1990 însă, în timpul unei vizite în Thailanda, Chirac a aflat că fiica sa s-a aruncat de la etaj. Era numai una din cele 15 tentative de sinucidere ale fiicei președintelui. După acest episod, Laurence s-a mutat într-un apartament la parter, pe strada Saint-Dominique din Paris.

'Laurence este drama vieții mele!'

Pentru a o proteja, soții Chirac au ținut-o pe Laurence departe de viața publică a tatălui ei. A apărut la palatul Élysée doar la ceremonia de învestire a lui Jacques Chirac, proaspăt ales președinte în 1995.

În 2012, Laurence a mai participat la o ședință foto pentru revista Paris Match, cu ocazia aniversării de 80 de ani a tatălui său. 'Laurence este drama vieții mele', a declarat pentru publicația franceză fostul președinte.

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton