Irina Margareta Nistor, marcată iremediabil de o vorbă spusă la nervi de bunica ei: ”Nu am să te mai iubesc niciodată”

.

Despre traumele din copilărie se spune că multe sunt generate, în majoritate, fără bună știință și, mai ales, fără rea voință, de părinți, familie și educatori. O vorbă spusă la nervi, o pedeapsă după o prostioară aparent fără mare importanță, o palmă la fund, toate sunt, în timp, acumulate, iar, mai târziu, la vârstă adultă, încep să se vadă cu adevărat efectele. Irina Margareta Nistor își amintește despre un astfel de moment din copilărie care i-a marcat întreaga existență.

Câți copii nu sunt fascinați de butoanele sau tastele de la aragaz? Câți nu au încercat să aprindă singuri flacăra? Câți nu au dat drumul la gaze? Și celebrul critic de film a avut această curiozitate în copilărie, numai că a fost prinsă de bunică. Despre ce a urmat a povestit chiar ea în emisiunea ‘CulTOUR’.


Am umblat la aragaz, ai văzut că și acum îl deschid destul de greu, și nu știu în continuare cum funcționează cuptorul. M-a prins bunica și mi-a zis: «Nu am să te mai iubesc niciodată». De atunci am făcut legătura între interdicție, între foc și afecțiune. Și am rămas cu ideea asta. Dacă îmi spune cineva «nu am să te mai iubesc niciodată», cred că e cea mai mare pedeapsă. Îmi place să țină lumea la mine și am fost răsfățată din punctul ăsta de vedere, chiar mai mult decât merit, sunt convinsă.’, a dezvăluit Irina Margareta Nistor.