Primele ipoteze în cazul prăbușirii avionului pilotat de Dan Petrescu. Cauzele accidentului

 Dumba Gabriela
.

Primele ipoteze în cazul prăbușirii avionului pilotat de Dan Petrescu. Avionul înmatriculat în România, care s-a prăbuşit la Milano, era unul foarte sigur, iar cauzele căderii lui pot fi multiple, spun experţii în aviație.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Astfel, prima ipoteză avansată în cazul căderii aparatului de zbor din Italia este că motorul a cedat, spune expertul în aviație Dan Andrei. În ciuda faptui că aparatul Pilatus YR-PDV, în valoare de 3,5 milioan euro era nou și unul dintre cele mai sigure avioane de acest tip de pe piață, se pare că motorul a cedat. 

avion-romanesc-prabusit-milano-morti-729850-1avion-romanesc-prabusit-milano-morti-729850-1

„Pilatus este socotit acum cel mai sigur avion turbopropulsor cu un singur motor. El, într-o perioadă de 30 de ani, este încă în producție și au fost produse peste 1700 de aeronave de tipul acesta. Este foarte sigur”, a declarat, la Aleph News, expertul în aviaţie Dan Andrei.

Expert în aviaţie, despre accidentul în care a murit Dan Petrescu: „Poate fi o cedare de motor”

Avionul are nouă locuri, zboară cu o viteză de 500 de kilometri pe oră, „o viteză foarte bună pentru un turbopropulsor”, și zboară aproximativ cinci ore, adică 2.800 de kilometri.

„Cauzele pot fi multiple. Prima idee care-mi vine în minte este că a avut o cedare de motor. 

Motorul este turbopropulsor, înseamnă că el antrenează o elice, dar motorul este cu turbină și putea la un moment dat să ia o pasăre sau din varii motive să aibă o defecțiune la compresor sau turbină și în felul acesta să producă un incendiu”, explică Dan Andrei.

Citește și: Maria Speranța și Adriana Trandafir, despre cele mai grele momente la Asia Express:„Primele 5 secunde, dimineaţa…’/ EXCLUSIV

Citește și: Dan Petrescu și familia lui, tragedie în 16 secunde. Ultima comunicare cu turnul de control al avionului prăbușit la Milano

Citește și: Cine este Dan Petrescu, afaceristul român care a murit în accidentul aviatic de la Milano

Expert în aviație: Este posibil ca pilotul să fi fost mort

Pe de altă parte, Sorin Stoicescu, expert în aviație a declarat că O aeronavă înregistrată în România, Pilatus, monomotor, de fabricaţie elveţiană. Se pare că a fost un incident şi pilotul a decolat de pe aeroportul Linate, de la Milano şi a întrerupt decolarea, adică a revenit către aeroport, însă în proximitatea acestuia s-a prăbuşit peste o clădire aflată în construcţie.'

Este posibil ca pilotul să fi pierdut controlul aeronavei, din motive tehnice. Ori i s-a făcut rău la manşă, spune expertul în aviaţie Sorin Stoicescu pentru stirileprotv.ro.

Sorin Stoicescu, expert în aviație: Pilotul, la un moment dat, a pierdut controlul aeronavei pentru că s-a prăbuşit pe o clădire, adică nu a ales un spaţiu în care să cadă avionul, deci nu a mai putut să-l controleze. Acesta este evident, dacă el s-a prăbuşit pe o clădire înseamnă că în momentul acela ori nu mai putea să stăpânească aeronava, deci ar fi fost într-o anumită incapacitate, ori probabil că, probabil că era mort.'

Martorii spun că au auzit o explozie când avionul s-a prăbuşit peste clădirea de două etaje care era goală. Cauza dezastrului va fi stabilită de o comisie tehnică din Italia. La investigaţie vor participa şi autorităţile din România.

Unde se îndrepta avionul pilotat de Dan Petrescu

Un avion de mici dimensiuni înmatriculat în România s-a prăbușit pe o clădire de la periferia orașului Milano. Cei opt oameni de la bordul avionului pilotat de omul de afaceri român Dan Petrescu au murit.

Familia Petrescu se îndrepta cu avionul privat spre Sardinia (Italia), unde milionarul avea o vilă de vacanță achiziționată cu 3 ani în urmă.  În acel loc, omul de afaceri și-a petrecut mare parte din vară, plimbându-se cu yahtul achiziționat recent și parcat în una din cele mai exclusiviste zone din Europa, Portocervo, dezvăluie Mediaflux.ro.

Deși seniorul a petrecut ceva timp la proprietatea de zeci de milioane de euro, situată pe o colină la mai puțin de 10 kilometri de port, fiul lui Petrescu, Dănuț, nu o apucase să o vadă. Tocmai de aceea ar fi insistat să meargă acum când vremea e încă frumoasă în Sicilia. 

Din păcate, la doar trei minute de la decolare, la ora 14.04 (ora României), avionul privat în care se afla familia Petrescu și alți câțiva prieteni s-a prăbușit într-o parcare de lângă Aeroportul Linate, toți cei din avion pierzându-și viața.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton