Ion Chiriac a murit. Era unul dintre artiștii din Cenaclul Flacăra. Care este cauza decesului

 Laciu Andreea
.

Din păcate, o veste proastă i-a întristat pe fanii Cenaclului Flacăra. Este doliu în lumea muzicii din România după ce s-a stins din viață unul dintre cei mai vechi artiști ai cenaclului. Ion Chiriac a murit chiar de ziua lui de naștere, după ce fiica i-a cântat „La mulți ani!” prin telefon.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Ion Chiriac a murit chiar în ziua în care a împlinit 58 de ani, în data de 20 februarie 2021. El se afla în casa părintească din localitatea Ghermănești, județul Vaslui. Petrecea acolo împreună cu frații săi, dar a murit subit chiar după ce a vorbit prin telefon cu fiica lui. Polițiștii din Vaslui au deschis imediat o anchetă, pentru a stabili cauza exactă a decesului.

În acest moment, se așteaptă rezultatele oficiale ale autopsiei, care urmează să fie trasmise de către medicii legiști. Soția artistului a suferit un șoc atunci când și-a dat seama ce s-a întâmplat. Se crede că ar fi vorba despre un stop cardio-respirator, dar acest lucru nu a fost confirmat în mod oficial.

2021-02-22-10_24_01-2021-02-22-10_24_01-

Ion Chiriac a murit. Era unul dintre artiștii din Cenaclul Flacăra

Cei prezenți la petrecerea dată în cinstea zilei de naștere a artistului au solicitat imediat ajutorul medicilor, dar a fost prea târziu ca să mai poată fi salvat.

Astăzi (n.r.: ieri), în jurul orei 12, am fost solicitați să intervenim la un caz în localitatea Ghermănești. Echipajul cu medic ajuns la locuința indicată nu a mai putut face nimic altceva decât să constate decesul unui bărbat de 58 de ani, fără a se mai impune manevrele de resuscitare', a declarat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, conform libertatea.ro.

Citește și: Cum a cucerit-o Răzvan Fodor pe soția lui și cum a rezistat căsnicia 11 ani:'Bărbatul perfect și femeia perfectă există' / EXCLUSIV

Citește și: Ce a făcut Răzvan Fodor cu banii câștigați la Asia Express:'Am și datorii!'

Citește și: Oana Roman, după divorțul de Marius Elisei:„Nu a existat nici un partaj’. Cum a reacționat Mioara Roman

Cei care se aflau alături de Ion Chiriac la petrecere au mărturisit că artistul nu se simțea deloc bine, în ultimele clipe de viață. Când a ajuns la Ghermănești, el și-a văzut pentru ulrima oară și fratele mai mic, pe Gelu. Ziua de naștere a acestuia urma să fie sărbătorită marți, în data de 23 februarie, dar acum familia este în doliu.

A murit Ion al meu! Nu se poate să moară chiar de ziua lui. A plecat la Ghermănești, acasă, și s-a dus chiar de ziua lui', a mărturisit soția cântărețului în timp ce plângea, au scris jurnaliștii de la vremeanoua.ro.

Fiica lui Ion Chiriac, mesaj emoționant în memoria artistului

Ioana Andreea a anunțat pe toată lumea că tatăl ei s-a stins. Mesajul ei îndurerat i-a întristat pe fanii artistului de la Cenaclul Flacăra.

Astăzi, 20 februarie, tăticuțul meu a împlinit 58 de ani. L-am sunat cu toții, i-am cântat, ne-am împărtășit iubirea. Imediat după ce am închis apelul, Dumnezeu a ales să îl primească în Veșnicie (stop cardio-respirator). Toata ființa mea e distrusă momentan și în șoc, de aceea vă rog din inima, dacă ajungeți pe la Sfânta Biserică, aprindeți o lumânare, pentru ca sufletul lui să fie în Lumină.

Pentru tatăl, omul și marele artist Ioan Chiriac, jumătatea «Frații Chiriac» vă mai rog să nu îi uitați muzica. A bucurat mii de copii, zeci de mii de oameni care mergeau la Cenaclul Flacăra. Să-i păstram vie amintirea, datorită lui cânt și exist pe acest pământ', a scris Ioana Andreea pe Facebook.

Frații Chiriac au ajuns cunoscuți în toată România, datorită Cenaclului Flacăra, condus de Adrian Păunescu. Timp de un deceniu, din 1976, până în 1985, au fost neîntrerupți pe scenă, alături de marele poet. Au încântântat lumea cu faimoasele lor piese de folk, Moartea Căprioarei', Bună seara, iubito!', Ne uitam ca doi copii', Trandafirul Albastru', Voi cânta iubirea'.

După desființarea cenaclului, au mers în turnee cu Savoy, Angela Similea, Mirabela Dauer. Pe 15 iunie 2014, la Sala Sporturilor în Vaslui, a fost ultima dată când cei doi au cântat în public. Ion a mai cântat singur la multe evenimente, ultima oară fiind la Biblioteca Județeană, la lansarea cărții, în martie 2019.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton