Ioan Gyuri Pascu ar fi împlinit, astăzi, 60 de ani. Toni Grecu: "De ziua lui își deschidea casa și sufletul ca nimeni altul"

.

Au trecut aproape cinci ani de la moartea lui Ioan Gyuri Pascu, iar astăzi, pe 31 august, actorul de la Divertis ar fi împlinit 60 de ani. Toni Grecu își amintește cu emoție când de fericit era Ioan Gyuri Pascu de ziua lui, cum își invita prietenii nu doar în casa lui, ci și în suflet, și avea grijă ca toată lumea să se distreze de minune.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Ioan Gyuri Pascu avea 55 de ani la 26 septembrie 2016, ziua morţii sale în urma unui infarct care i s-a dovedit fatal. Actorul nu a fost uitat de fani și mai ales de colegii de la Divertis, care își amintesc emoționați cum petreceau la ziua sa.


Nu cred că exista om care să se fi bucurat aşa ca el de ziua lui de naştere. Îşi deschidea în acea zi casa şi sufletul ca nimeni altul. Eram foarte mulţi invitaţi, zeci şi zeci. Iar omul acesta, spectaculos din multe puncte de vedere, ne oferea atunci un megaspectacol. Aşteptam cu toţii să improvizeze.


Lua chitara şi ceea ne urma e aproape de nepovestit, chiar şi azi. Ne dedica mai fiecăruia dintre cei prezenţi câte o strofă, cel puţin, dar chestiunile erau rafinate, nu de genul Să moară duşmanii mei, de oftică că nu pot număra banii mei!

Nici pomeneală! Găsea tot felul de chichiţe de râdeam de ne crăcăneam şi atunci, şi după zile bune, când ne aminteam. A avut un talent nemăsurabil şi de aceea mi-e şi atât de greu să-mi găsesc cuvintele ca să vă descriu ceea ce am trăit!’, a declarat Toni Grecu pentru impact.ro.


Citește și: Cum a slăbit Deea Maxer, după ce a fost criticată:„Îmi scriau că sunt dizgrațioasă

Citește și: Gemenii Cristinei Bălan, câștigătoarea Vocea României, au împlinit 8 ani!De ce surpriză au avut parte Toma și Matei

Citește și: Cum se simte Ion Caramitru după ce a fost internat în spital: „Nu se cunosc cauzele…

Gyuri a fost un om spectaculos

Colegi de scenă timp de două decenii, între 1987 şi 2007, Toni Grecu spune că nu are dubii atunci când susţine că fostul său coleg fusese atins clar de aripa geniului’.


În ultimii săi ani, Ioan Gyuri Pascu se retrăsese însă din viaţa artistică, din cauza problemelor sale de sănătate. Artistul a abordat diverse stiluri muzicale de-a lungul carierei sale, începută în 1982, cum ar fi pop, rock, blues, reggae, dar s-a impus şi prin talentul său actoricesc, el jucând în pelicule ca O vară de neuitat’, a lui Lucian Pintilie sau Occidentul’, al lui Cristian Mungiu.

A urcat şi pe scenă, jucând în spectacole de teatru ca Tache, Ianche şi Cadâr’.


Iar ca despre oricare geniu, şi despre el s-au spus şi se vor mai spune multe. În primul rând, oricine doreşte să afle cât de genial a putut fi, îl invit să-l caute pe youtube sau în arhivele televiziunilor şi să-i urmărească showurile.


Gyuri a fost un om spectaculos, dar uneori de neînţeles. În spatele scenei nu era chiar un tip confortabil, dar avea o putere de muncă extraordinară.

Putea veni după zeci ore de muncă, de supărări, de certuri. Ei bine, când se aprindea lumina reflectorului asupra sa, nimic nu mai conta. Intra imediat în pielea personajului şi o făcea cu o uşurinţă fantastică.

Omul acesta a fost maxim şi îi voi purta întotdeauna un respect maxim’, a declarat Toni Grecu despre Ioan Gyuri Pascu.