Detalii neștiute de la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. Semnificația eșarfei mov pe care a purtat-o toată familia

.

Ion Dichiseanu s-a stins din viață pe 20 mai, la vârsta de 87 de ani și a fost înmormântat pe 22 mai, cu onoruri militare. Familia, prietenii și oamenii care l-au iubit l-au condus pe ultimul drum au respectat dorințele regretatului actor și înmormântarea a fost organizată respectând o simbolistică anume. Chiar și eșarfele mov purtate de familie au avut o semnificație aparte!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Simona Florescu, fosta soție, Ioana Dichiseanu, fiica, și Anastasia, nepoțica, au purtat toate sacouri albe la înmormântarea din 22 mai a celebrului Ion Dichiseanu, culoarea preferată a marelui actor.


Ion Dichiseanu a fost considerat unul dintre cei mai eleganți bărbați ai României, iar preferatele lui erau costumele albe, fiind numit de multe ori „Lordul’, datorită eleganței de care a dat dovadă.


Astfel că, într-o zi tristă și în semn de respect și apreciere pentru cel care le-a fost întotdeauna aproape, cele mai importante femei din viața regretatului actor s-au îmbrăcat în alb și negru. Nu doar ele au avut așa ținute, ci și maestrul ceremoniei funerare, femeia blondă care a atras atenția la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. Este vorba despre Gabriela Lucuțar, scrie click. ro.

„Două nopți nu am dormit, pentru că totul a fost foarte din scurt, de pe o zi pe alta. La domnul Dichiseanu, ca și la alți artiști, totul a fost personalizat și am ținut cont de dorințele familiei, am mers mult pe simbolistică. Spre exemplu, apropiații au ținut să poarte sacoul de culoare albă, pe care l-am purtat și eu, pentru că dânsul iubea culoarea alb, întotdeauna se îmbracă mereu în alb și era o emblemă a eleganței.


Eșarfele mov nu sunt niște eșarfe simple. Sunt eșarfe pe care domnul Dichiseanu le arunca de pe scenă publicului. Cele purtate de familie, pe care le-a aruncat apoi în mormânt, au fost personalizate cu chipul dânsului și cu numele lui’, a declarat aceasta pentru Click!.


Citește și: Dramele care i-au marcat viața lui Ion Dichiseanu.A fost luat prizonier, în copilărie și și-a găsit sora decedată

Citește și: Ion Dichiseanu, ultimul interviu. Ce regret avea:„Nu am putut să…

Citeste si: Povestea de iubire dintre Ion Dichiseanu și Sara Montiel. Cum s-au cunoscut și cine i-a despărțit

Ion Dichiseanu, condus pe ultimul drum cu onoruri militare și aplauze

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ion Dichiseanu a fost înhumat sâmbătă în aplauzele a peste 200 de oameni, care și-au dorit să-și ia un ultim „rămas bun' de la artist, în timp ce detașamentul militar a dat onorul, efectuând trei salve de pușcă.


Mașina mortuară care a transportat sicriul cu trupul neînsuflețit al lui
Ion Dichiseanu a mers prin București cu ușa din spate deschisă. În
difuzoare au fost difuzate mai multe melodii intrepretate de artist de-a
lungul carierei.

Printre cei care au venit la cimitir să-i aducă un ultim omagiu lui Ion Dichiseanu s-au numărat Monica Anghel, Aurel Pădureanu, fostul soț la Corneliei Catanga, sau Mihai Alexandru, tatăl artistei Andra.

La înmormânatre a fost prezent și Gigi Becali. „Aveam așa o prietenie cu el, mai venea pe la mine, mai vorbeam. Era credincios. Să-l ierte Dumnezeu a spus Gigi Becali, la ieșirea din capelă.


„Cel mai bun tătic, soț și bunic din lume’, mesajul familiei, pe coroană

Ioana și-a iubit tatăl mai presus de orice pe lume și era de așteptat
să facă un gest emoționant la căpătâiul lui Ion Dichiseanu, Tânăra a
scris un mesaj emoționant pe coroana de flori, mesaj simplu, dar extrem
de sugestiv, care arată dragostea sinceră pe care familia i-a purtat-o: „Cel mai bun tătic, soț și bunic din lume’,
este mesajul de „adio’ al familiei. Ioana și Simona au ales pentru
ultimul drum al lui Ion Dichiseanu o coroană în formă de inimă, din
trandafiri albi și cale.