Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, 19 septembrie. Sicriul a fost coborât în criptă

.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, 19 septembrie. Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, pe data de 19 septembrie 2022. Va rămâne cu siguranță o zi de doliu, atât pentru Familia Regală, cât și pentru milioanele de oameni care au iubit-o, pentru tot ce a însemnat ea. Evenimenul va avea loc în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Ora 20. Sicriul Reginei a fost coborât în Bolta Regală a Capelei Sf. George. În timp ce sicriul a fost coborât, decanul de Windsor a recitat Psalmul 103, care include versul tradițional: „Ieși în călătoria ta din această lume, suflete creștin’.

18:26. Slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a a început la Castelul Windsor.

Regele și membrii de rang înalt ai familiei regale s-au alăturat procesiunii funerare de la Castelul Windsor. Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward s-au alăturat procesiunii – la fel ca și nepoții reginei, prinții William și Harry.


18:13. Sicriul reginei Elisabeta a II-a a intrat în Capela St, George

18:00. Slujba de înhumare pentru Majestatea Sa Regina Elisabeta va avea loc la Capela St. George din interiorul Castelului Windsor.

Regina va fi înmormântată la capela memorială regele George al VI-lea, aflată lângă capela principală St. George. Suverana a comandat capela memorială în 1962 şi a denumit-o după tatăl său. Regele George şi soţia sa, Regina Mamă, sunt înmormântaţi acolo, împreună cu fiica lor mai mică, prinţesa Margareta.

15:15 – Convoiul funerar ce transportă sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Windsor, mai exact la Shaw Farm Gate din Albert Road. S-a alăturat astfel unei procesiuni funerare deja formate. Ulterior, urmează să ajungă la Long Walk până la Castelul Windsor, loc în care se va ține o slujbă de înmormântare la Capela St George.

După ce Prințesa Regală și soțul ei, viceamiralul Sir Tim Laurence, au însoțit convoiul funerar într-o călătorie rutieră de mai bine de o oră, aceștia s-au îndreptat către Parcul Acasă al castelului pentru a merge la Quadrangle.


Între timp, membrii forțelor armate s-au alăturat Poliției. Oamenii legii stau cu toții de pază pe traseu.

Mii de oameni s-au aliniat de-a lungul Long Walk până la castel pentru a-i aduce omagii suveranei. Districul regal Windsor și Maidenhead anunță însă că traseul este acum închis și că nu mai poate permite accesul altor vizitatori.

15:30- Sicriul reginei a ajuns la Wellington Arch, Hyde Park Corner. Fiul Reginei, Regele Charles al III-lea, și restul membrilor familiei regale se află în spatele cortegiului funerar. În Hyde Park, vor fi trase mai multe salve de tun. De asemenea, pe durata procesiunii va suna celebrul Big Ben. Ulterior, sicriul regretatei suverane se va îndrepta către Windsor.


14: 15- După 75 de minute, slujba de înmormântare de la Westminster Abbey s-a încheiat. Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi dus către Wellington Arch, Hyde Park Corner.

13:00- A început slujba de înmormântare. Slujba este oficiată de decanul de Westminster David Hoyle.

„Exemplul Majestății Sale nu a fost dat de poziția ei sau de ambiția ei, ci de cine a urmat-o. Știu că Majestatea Sa împărtășește aceeași credință și speranță în Isus Hristos ca și mama sa; același simț al serviciului și al datoriei’, a spus Arhiepiscopul de Canterbury, scrie Libertatea.


12:55- Sicriul reginei a ajuns la Westminster Abbey.

12:45- Camilla, regina consoartă, Prințesa Catherina și prinții George și Charlotte au intrat în Westminster Abbey pentru a participa la slujba de înmormântare. Primele imagini cu Kate Middleton au apărut deja, iar Prințesa de Wales nu a dezamăgit! A dat dovadă de eleganță, rafinament, purtând o rochie extrem de spectaculoasă, neagră, la care a accesorizat o pălărie de aceeași culoare, în memoria suveranei.

UPDATE- 12:40- Sicriul reginei a plecat spre Westminster Abbey, cu 142 de membri ai Royal Navy și șase ofițeri care poartă sicriul.


Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, 19 septembrie. Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață pe data de 8 septembrie, la 96 de ani. Moartea ei fulgerătoare a fost un șoc pentru omenire. Dispariția ei a lăsat în urmă regrete adânci, lucru ce poate fi văzut atât pe chipurile apropiaților, cât și pe cel al miilor de oameni care au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi înmormântată cu doar două bijuterii speciale.Avea o colecție impresionantă


Citește și: Ce simbolizează buchetele de floarea-soarelui aduse de britanici, ca omagiu, pentru Regina Elisabeta a II-a.Au un mesaj puternic în spate

Citește și: Prințul Harry, primul mesaj după moartea bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a:'Până în primul moment în care am cunoscut-o pe soția mea dragă și…'

Citește și: Cum a reacționat Prințul Louis când a aflat că a murit regina Elisabeta a II-a.Băiețelul avea o relație specială cu străbunica lui

Când va avea loc înmormântarea reginei Elisabeta a II-a


Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată la începutul săptămânii viitoare, chiar luni. Atunci va avea loc o ceremonie privată, în capela St. George a Castelului Windsor, situată la periferia de Vest a Londrei. Mama lui Regelui Charles al III-lea va fi condusă pe ultimul drum, după ce se vor finaliza ceremoniile funerare de stat din cursul dimineții.

Potrivit anunțului făcut joi de Palatul Buckingham, Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată la 21:30 (ora României). Tot de la ora 21:30 (ora României), vineri seară, copiii reginei, inclusiv succesorul ei pe tron Regele Charles al III-lea, s-au adunat pentru un priveghi. Aceștia au venit să-i aducă un ultim omagiu, în semn al iubirii nemărginite pe care i-au purtat-o.

Programul funeraliilor de stat. La ce ora începe ceremonia

Potrivit Adevărul.ro, în total, circa 2000 de persoane, prin care se numără și lideri politici, dar și capete încoronate, vor fi prezente luni la Westminster Abbey din Londra. Vor veni să-și ia „rămas-bun’ de la monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Angliei.

Funeraliile de stat vor începe la 13:00 (ora României). Sunt primele ținute după decesul lui Winston Chruchill, din 1965. După încheierea lor, sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a va fi pus, din nou, pe afetul de tun. Acesta va fi purtat prin Londra până la Wellington Arch, la Hyde Park Corner. De acolo, acesta va fi așezat într-un dric și se va îndrepta către Windsor.

Cum se va desfășura procesiunea

Conform elle.com, joi după-amiază, britanicii au fost anunțați că Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată alături de soțul ei, Prințul Philip, Ducele de Edinburgh, în capela Regelui George al VI-lea din Castelul Windsor. Evenimentul se va desfășura luni, în timpul unui serviciu privat, începând cu ora 19:30 (ora Angliei).

Înainte ca Regina Elisabeta a II-a să fie înmormântată, sicriul cu trupul ei neînsuflețit va sta la Westminster Hall, vreme de patru zile. În această perioadă, publicul poate veni să-i aducă un ultim omagiu și să-și exprime condoleanțele.

Înmormântarea de stat a regretatei suverane se va ține la Westminster Abbey, luni, la ora 11:00 (ora Angliei). Înmormântarea ei va fi o sărbătoare națională pentru britanici.

În ziua înmormântării de stat, pe 19 septembrie, va avea loc sfârșitul mincatului în stat, la ora 06.30. Atunci, membrii finali ai publicului vor fi admiși. Ulterior, la ora 08:00, Westminster Abbey își va deschide ușa pentru a permite congregației să înceapă.

Ce vor face membrii ai familiei Regelui Charles al III-lea

Începând cu ora 10:44, sicriul reginei va fi purtat în procesiune pe Transportul de arme de stat al Marinei Regale de la Palatul Westminster la Westminster Abbey pentru înmormântarea de stat. În spatele lui se vor afla membrii ai familiei Regelui Charles al III-lea.

Procesiunea va ajunge la Poarta de Vest de la Westminster Abbey la ora 10:52. Atunci, Partidul Purtătorului va ridica sicriul cu trupul suveranei din Transportul de Pistole de Stat. Acesta va fi dus la Westminster Abbey pentru a putea începe slujba de înmormântare.

Oamenii vor păstra două minute de liniște, în semn de reculegere

Odată cu ora 11:55 fix, oamenii vor păstra două minute de liniște, în semn de reculegere, înainte ca imnul național și un bocet interpretat de cârmuitorul Reginei să încheie înmormântarea de stat a suveranei, la prânz.

Fiul Reginei Elisabeta a II-a, fiul său, Regele Charles al III-lea, va împrăștia apoi pământ pe pe sicriul mamei sale. Gestul simbolic va avea loc la ora 19:00, pe durata serviciului privat al Familiei Regale.

După aceea, sicriul va fi depus în capela Regelui George al VI-lea din Castelul Windsor, chiar lângă cel al soțului reginei, Prințul Philip. Atunci va fi organizată o slujbă privată în familie, începând cu ora 19:30.

Pe lângă soțul ei, Regina Elisabeta a II-a, va fi așezată alături de tatăl ei, regele George al VI-lea, și de mama ei, regina Elisabeta, regina mamă. Procesiunea va fi urmată de o slujbă la St Georges Chapel.

După înmormântare, sicriul Reginei Elisabeta a II-a va fi dus într-o procesiune, de la Westminster Abbey la Wellington Arch, înainte de a fi transportat la Windsor. Dricul sau carul funerar de stat va călători la Capela Sf. George, Castelul Windsor prin Long Walk.

Ce se va întâmpla a doua zi după înmormântare

Marți, a doua zi după înmormântare, Regele Charles al III-lea și soția lui, Camilla, vor ajunge la Belfast și apoi la Castelul Hillsborough. Atunci, ei vor putea admira o expoziție a vieții marii regine.

De menționat e și faptul că Regele Carol se va întâlni cu secretarul de stat al Irlandei de Nord, dar și cu alți lider de partid. Întâlnirea va avea loc înainte ca el și partenera lui să ia parte la o slujbă de la Catedrala Sf. Ana.

Sicriul reginei Elisabeta, făcut din stejar și plumb

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a, fabricat din stejar englezesc și căptușit cu plumb, a fost pregătit încă de acum 30 de ani, scrie publicația The Times.

Conform sursei citate, sicriul Reginei este făcut din acelaşi material ca şi cel al soţului ei, Prinţul Philip, decedat în aprilie 2021. Pregătit în urmă cu 30 de ani, sicriul este construit din lemn și placat cu plumb, iar cei care vor veni să-și prezinte ultimele omagii nu vor putea vedea chipul Reginei Elisabeta a II-a pentru că sicriul va rămâne închis şi va fi acoperit de drapelul şi însemnele regale britanice.

Așadar, sicriul Reginei este „pereche’ cu cel al Prințului Philip, ambele fiind comandate cu 30 de ani în urmă. Societatea de pompe funebere Leverton and Sons, din Londra, care se ocupă de funeralii, preciza, în urmă cu 4 ani, pentru sursa citată, că nu ştie când şi de către cine au fost fabricate sicriele, acestea fiind moștenite de companie în anul 1991, când a început să lucreze cu Palatul Buckingham.

„Este făcut din stejar englezesc, care este foarte dificil de găsit şi foarte costisitor, dezvăluia atunci patronul societăţii, Andrew Leverton.

E pregătit de 30 de ani

Deoarece sicriul Reginei va fi depus într-o criptă, și nu îngropat, acesta va avea și o dublură din plumb, metal care permite ermetizarea. Din cauza greutății sicriului, acesta va fi purtat de opt bărbați. Mânerele din alamă sunt create special pentru sicriele regale, la fel şi capacul, care trebuie să poată suporta însemnele monarhiei.

„Nu este ceva care să poată fi fabricat într-o singură zi, a mai spus Leverton, pentru The Times.

Cine participa la inmormantarea reginei Elisabeta a II-a. Lista persoanelor care vor participa la funeralii

Invitațiile la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a au fost împărțite acum câteva zile, încă din weekend. În total, la ceremonie sunt așteptați să participe circa 500 de șefi de stat și demnitari străini. Ceremonia de la Westminster Abbey are o capacitate de aproximativ 2.200 de persoane.

Regele Filip al Belgiei și Regina Mathilde au confirmat deja prezența la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. La fel au făcut și regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos și soția sa, Regina Maxima, împreună cu mama sa, fosta regină olandeză Prințesa Beatrix.

De asemenea, și Regele Felipe și Regina Letizia ai Spaniei au acceptat invitația. Nici familiile regale din Norvegia, Suedia, Danemarca și Monaco nu au refuzat.

Joe Biden va veni cu soția lui, Jill

Potrivit unui anunț făcut de Casa Albă, și președintele Joe Biden, împreună cu soția lui, Jill Biden, vor participa la înmormântare. În presa străină au apărut și speculații potrivit cărora unii dintre foști președinți și primi doamne, cum ar fi Obama, ar putea primi invitații private. Cu toate acestea, Jimmy Carter, care a ocupat funcția de președinte din 1977 până în 1981, nu a primit nicio invitație.

Liderii din Commonwealth sunt așteptați și ei să participe. În ceea ce-l privește pe prim-ministrul australian Anthony Albanese, acesta a acceptat și el o invitație. La fel a procedat și și premierul neozeelandez Jacinda Ardern, dar și prim-ministrul canadian Justin Trudeau.

Și prim-ministrul din Bangladesh Sheikh Hasina și președintele Sri Lanka Ranil Wickremesinghe au acceptat invitațiile. La înmormântare, India va fi reprezentată de către președintele Droupadi Murmu.

Ce mesaj a transmis China

Alți lideri mondiali despre care se spune că au acceptat invitațiile la înmormântare sunt Micheal Martin, președintele german Frank-Walter Steinmeier, președintele italian Sergio Mattarella și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Președintele sud-coreean Yoon Suk-Yeol și președintele brazilian Jair Bolsonaro au acceptat invitațiile și și-au confirmat deja prezența la eveniment.

La înmormântarea reginei sunt așteptați și împăratul japonez Naruhito, președintele turc Recep Tayyip Erdogan și președintele francez Emmanuel Macron.

În ceea ce-l privește pe președintele chinez Xi Jinping, care recent a părăsit țara pentru prima dată de la începutul pandemiei de Covid-19, acesta a primit și el o invitație. Însă, Ministerul de Externe al țării a declarat că Beijingul „se gândește să trimită o delegație la nivel înalt’.

Și Klaus Iohannis participă la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Cât despre Republica Islamică Iran, aceasta va fi reprezentată doar la nivel de ambasador, scrie bbc.com.

Și președintele României, Klaus Iohannis, va fi prezent la înmormântarea suveranei.

Reguli și măsuri extraordinare de siguranță la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a

Potrivit Politico, șefii de stat străini și soțiile lor care vor participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a trebuie să se deplaseze la Londra cu zboruri comerciale. Acestora li s-a interzis să folosească însă elicoptere.

Liderii din întreaga lume au fost informați că drumul până la Westminster Abbey, undeva va avea loc înmormântarea suveranei, nu va fi permis cu mașini oficiale „din cauza securității stricte și a restricțiilor rutiere’.

În schimb, deplasarea va fi realizată cu autocare, dintr-un punct din vestul Londrei.

Totodată, liderilor ce vor fi prezenți la înmormântare li se recomandă, „acolo unde este posibil’, să vină în Marea Britanie cu zboruri comerciale. Aceștia au fost înștiințați că Aeroportul Heathrow din Londra nu va fi disponibil pentru zboruri private.

De ce este interzisă folosirea elicopterelor

Este interzis însă transferul cu elicopterul între aeroport şi alte locații, din cauza „numărului mare de zboruri care operează în acest moment’.

De asemenea, la funeralii pot participa doar şefii de stat, soţiile sau partenerele lor. Westminster Abbey va fi atât de aglomerată, motiv din cauza căruia nu vor putea participa mai mult de două persoane din fiecare ţară.

Regina Elisabeta va fi îngropată lângă prințul Philip

Regina Elisabeta va fi îngropată lângă prințul Philip. Rămășițele lor vor fi îngropate în capela în care-și dorm somnul de veci și părinții Reginei. E vorba despre capela memorială a Regelui George Vl de la Castelul Windsor.

Ducele de Edinburgh – soțul Reginei Elisabeta a II-a – a murit anul trecut, în luna aprilie. Acesta avea 99 de ani. Inițial, sicriul lui a fost așezat pe o placă de marmură în Voltul Regal, sub Capela Sf. Gheorghe de la Castelul Windsor, notează Mirror, citat de walesonline.co.uk.

Sursă foto: Hepta