Ilinca Vandici rememorează cele mai frumoase momente petrecute de Paște. De ce nu merge anul acesta, la slujba de Înviere

.

Ilinca Vandici a rememorat, pentru VIVA!, cele mai frumoase momente petrecute de Paşte şi ne-a mărturisit că va petrece Sărbătorile acasă, împreună cu familia. În acest an, Ilinca nu va lua parte la slujba de Înviere pentru că va rămâne acasă, cu fiul său, Zian. De când este mămică, vedeta Kanal D a lipsit de la biserică, în noaptea de Paşte, însă îi va aştepta pe soţul şi mama ei să aducă acasă lumina sfântă.

Ilinca Vandici a povestit pentru VIVA! cum petrece Paştele anul acesta şi ce s-a schimbat în viaţa ei de când este mămica unui băieţel de un an şi jumătate.


„Paștele cred că ar trebui să însemne, pentru fiecare, recunoștință și un moment în care să oprești timpul în loc, să stai puțin să gândești cu sufletul, nu cu mintea. Şi să înțelegi ceva din asta. Ca tot românul, eu o să stau acasă, în sânul familiei, înconjurată de căldura și iubirea lor. Bineînțeles că o să facem toate pregătirile aferente masei de Paște. Voi pregăti de toate: cozonac, săratele, pască, drob. Eu nu sunt o gospodină desăvârșită și nu m-am sfiit să declar asta în nenumărate rânduri, aşa că pe masă vom avea pe masă specialitatea mamei – friptură de miel cu garnitură de sos de hrean cu lapte’, ne-a spus Ilinca.


Prezentatoarea „Bravo, ai stil!’ îşi aminteşte cu emoţie cum petrecea Paştele în copilărie: „Adoram, copil fiind, noaptea de Înviere, pentru că întotdeauna primeam hăinuțe noi, și mă îmbrăcăm cu ele pentru slujba de Înviere! ‘.

Anul acesta însă, Ilinca Vandici va lipsi de la biserică, dar scuza este una bine întemeiată. „În fiecare an, de când mă știu și îmi aduc aminte, am mers la noaptea de Înviere, în afară de anul trecut și probabil și anul acesta, când eu o să stau cu bebe acasă. Se vor duce mama, Andrei, socrii, sora mea, toată lumea va merge să aducă lumina în casă, însă cineva trebuie să stea și cu Zian, iar pentru mine este o bucurie imensă să fiu lângă el’, ne-a declarat prezentatoarea TV.


De Paşte, o va ajuta pe mama ei în bucătărie

Ilinca recunoaşte că nu excelează la capitolul gătit, însă acest lucru nu o împiedică să intre în bucătărie. Ba dimpotrivă, va fi un ajutor redutabil pentru mama ei.

„Chiar iau parte și mă implic la fiecare fel de mâncare care se face acolo și îmi plac toate în egală măsură. Nu frământ eu cozonacii și nu le dau eu formă, însă fac eu umplutură sau aluatul. Nu fierb eu măruntaiele pentru drob, dar pot să fac compoziția și să îl așez în tavă. Tai toate legumele și carnea pentru salata de boeuf și o așez în boluri, etc. Chiar aportul este unul destul de mare, dar nu o să mă laud acum, noi facem totul în familie, suntem 3-4 perechi de mâini’, ne-a spus prezentatoarea Kanal D.


Se îmbracă în Iepuraş pentru fiul ei

„Bineînțeles că vine Iepurașul şi la noi! Cred că o să-l îmbrac pe Andrei sau o să mă îmbrac eu în Iepuraș, pentru că el nu înțelege treaba asta încă, dar cu siguranță se bucură de cadouri, care constau în jucării. Atât, deocamdată, pentru că dulciuri nu mâncăm, hăinuțe avem și atunci de jucării se bucură cel mai tare. Acum deja trebuie să fiu foarte atentă la fiecare obiect cu care își petrece timpul, pentru că trebuie să fie neapărat în concordanță cu vârsta lui și cu nivelul la care el a ajuns din punct de vedere al abilităților pe care le are la vârstă această’, spune Vandici.