Horia Moculescu îi dă replica lui Nicu Covaci, după ce acesta a depus contestație la UCMR: "Uniunea Compozitorilor nu își permite să pedepsească pe cineva. Nici nu are..." / EXCLUSIV

.

Horia Moculescu îi dă replica lui Nicu Covaci, după ce acesta a depus contestație la UCMR, susținând că a fost pedepsit de Uniune. Horia Moculescu spune însă că cei de la Uniune nu își permit să pedepsească pe cineva, datorită calității lor morale…. Însă aceștia l-ar fi primit pe liderul trupei Phoenix în instituție, dacă ar fi văzut vreun gest de regret vizavi de declarațiile jignitoare făcute la adresa lor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Horia Moculescu îi dă replica lui Nicu Covaci, după ce acesta a depus contestație la UCMR. Muzicianul susține că membrii UCMR l-ar fi primit pe artist în Uniune. Acest lucru s-ar fi întâmplat însă doar dacă Nicu Covaci și-ar fi cerut scuze de la ei, pentru jignirile aduse în trecut.

Citește și: Nicu Covaci a depus contestație la UCMR după ce a rămas fără pensie: ‘Moculescu și-a dat arama pe față și a făcut o greșeală. A destăinuit că, de fapt, eu am fost pedepsit’! / EXCLUSIV


Citește și: Horia Moculescu explică de unde a pornit scandalul dintre Nicu Covaci și Uniunea Compozitorilor: „Să își ceară scuze pentru ce a spus în ‘90'

Citește și: Cum se înțelege Andra cu părinții lui Cătălin Măruță și cum s-au implicat aceștia în căsnicia lor: „Vreau ca Eva și David să fie apropiați de bunicii lor. Mi-aș dori să ne putem…’ / EXCLUSIV

Citește și: Marian Nistor și soția lui s-au mutat la țară: ‘La bloc este foarte greu. E greu. Trebuie să…’ Cum s-a schimbat viața lor / EXCLUSIV


Horia Moculescu, replică pentru Nicu Covaci, după ce acesta a depus contestație la UCMR

Nicu Covaci, fondatorul Phoenix, nu a fost acceptat în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România. Celebrul artist în vârstă de 76 de ani a dat un examen pentru a fi admis, dar nota nu a fost suficient de mare. Ulterior, Covaci a depus contestație la UCMR și a conchis că membrii Uniunii și-au propus să-i dea o lecție…

Horia Moculescu a reacționat după ce Nicu Covaci a declarat că marele compozitor i-a dat de gol pe cei de la Uniune, spunând că a fost pedepsit.


„Uniunea compozitorilor nu își permite să pedepsească pe cineva. Nici nu are dreptul moral și nici nu ar putea-o face niciodată, datorită calității morale a membrilor ei. Dar, probabil că dacă ar fi făcut un simplu gest de regret pentru ceea ce a declarat la adresa Uniunii, indiferent de valoarea sau de lipsa de valoare a lucrării, pentru meritele lui din timp ar fi fost primit’, a declarat pentru viva.ro, Horia Moculescu.

Referitor la faptul că Nicu Covaci se tot compară cu Paul McCartney, Moculescu spune că acesta nu se poate compara cu artistul de peste hotare. Muzicianul îl îndeamnă să vadă ce studii are acum la bază Paul McCartney. Compozitorul susține că, în momentul în care Paul McCartney a devenit ‘SIR’, acesta avea în spate un ‘bagaj imens’.


‘Se spune că a devenit „SIR’ fără studii, dar l-au primit în Academia Americană de Arte!!! 
Nicu Covaci pe unde e? Pentru a termina odată cu alăturările comparative, uitați-vă ce studii are Paul McCartney
, cu care se compară Covaci! Nici acela nu a avut studii. Așa spune el. Dar în momentul în care a devenit SIR, să vedeți ce avea în spate, ce școli! Știți care este averea lui Paul McCartney? Un miliard două sute optzeci de milioane’, a mai spus Horia Moculescu.

Nicu Covaci a depus contestație la UCMR


Nicu Covaci a depus o contestație la Uniunea Compozitorilor, după ce i s-a respins lucrarea și a primit o notă foarte mică. Liderul Formației Phoenix a depus o contestație și susține că Horia Moculescu și-a dat arama pe față. Artistul, care trăiește în Spania, spune că Moculescu, fără să își dea seama, a dezvăluit, de fapt, că el este pedepsit de UCMR.

Am depus o contestație. M-am dus acolo și am predat-o. Mi-au spus că va dura până să îmi răspundă. Între timp, Moculescu și-a dat arama pe față și a făcut o greșeală. A destăinuit că, de fapt, eu am fost pedepsit. Și anume, pentru faptul că în 77, când am plecat din țară, Sergiu Nicolaescu m-a scos de pe genericul filmului la care toată muzica este a mea, Nemuritorii. 20 de ani de zile au băgat banii în buzunar acești compozitori consacrați a declarat Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, pentru viva.ro.


Nicu Covaci a a fost respins! Ce notă a primit din partea compozitorilor

Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, este o legendă vie, iar cele 6 decenii de activitate vorbesc de la sine. Deși a fost și este liderul celei mai cunoscute, iubite și influente trupe pop-rock românești din toate timpurile, un adevărat fenomen în industria muzicală autohtonă, lui Nicu Covaci i-a fost respinsă intrarea în Uniunea Muzicologilor și Compozitorilor din România (UCMR).


Lucrarea realizată de Dvs. a fost evaluată cu media de 7,60, ceea ce o plasează sub media de promovare (8,00), conform Regulamentului porivitor la admiterea în UCMR‘, se arată în nota de la UCMR.

Foto: Facebook