Gigi Becali, viață ca un scenariu de film: „Mama m-a născut într-un lagăr de concentrare” / Ce avere are acum

 Dumba Gabriela
.

Știe toată lumea cine este Gigi Becali, dar puțini cunosc povestea de viață a latifundiarului din Pipera. S-a născut în 1958, în satul Zagna, judeţul Brăila, într-o familie de refugiați – tata din Albania, mama din Bulgaria – care mai aveau două fete. Mama Alexandrina se rugase pentru un băiat „cu stea în frunte…

2-3-mama-gigi-becali-_1_-12-3-mama-gigi-becali-_1_-1

Gigi Becali n-a avut o copilărie ușoară, dar una frumoasă, „între salcâmi, porumb, grâu, oi'. Milionarul care acum le are pe toate s-a născut într-un lagăr de concentrare, într-o familie considerată de comuniști un pericol pentru țară și a crescut „prin livezi, între animale, şi m-am bucurat şi de flori, şi de fructele oferite de natură, am băut lapte direct din găleată şi am muls oile de la 12 ani'.

Gigi Becali este mândru de familia lui și îți divinizează mama, pe care o consideră o sfântă.

„Mama este cea care m-a ţinut în pântec nouă luni. Sunt bucată din ea. Când o doare ceva, mă rog la Dumnezeu să îi ia durerea şi să mi-o dea mie', spune Becali.

Milionarul le mulțumește adesea părinților săi pentru viața pe care i-au oferit-o și este recunoscător lui Dumnezeu pentru ceea ce are acum.

„Copilăria mea o consider  frumoasă, dar am trecut şi prin încercări. Pentru că eu am fost născut în lagărul de concentrare. Şi mama mea, când era însărcinată, se ruga să aibă un băiat. Părinţii mei aveau deja două fete şi cei din comunitate îi spuneau mamei că o să mai facă o fată şi o să îi mănânce ginerii averea. Că aşa e tradiţia la noi la machedoni, e important să ai băiat. Şi mama s-a rugat nouă luni de zile ca să aibă un băiat cu stea în frunte, îmi povestea ea. Şi m-a născut pe mine. Şi eu astăzi cred că m-a născut cu stea în frunte.

Pentru  că nu se poate să îi ofere Dumnezeu atât noroc şi avere unui om. Familia mea era una de refugiaţi. Tata s-a născut în Albania iar mama în Bulgaria. Făceau parte din aceeaşi comunitate. Au fost deportaţi în Dobrogea, apoi în Bucovina, apoi în Oltenia, de aici în Banat, iar din Banat în Bărăgan, respectiv la Brăila, acolo unde m-am născut eu, în lagărul de concentrare. La acea vreme, machedonii erau consideraţi un pericol pentru sistemul comunist şi nu aveau voie să locuiască la graniţe.', povestea Gigi Becali, în urmă cu trei ani, pentru Capital.ro.

Gigi Becali povestește cu mândrie despre greutățile pe care le-a avut atunci când era mic și problemele cu care s-a confruntat familia sa, în drumul spre bunăstarea de care se bucură acum.

„Părinţii mei locuiau la cort, exact ca ţiganii cu cortul. Aşa cum se plimbă ei, aşa ne plimbam şi noi. Stăteam doi trei ani într-un loc, apoi ne mutam. Mama, de exemplu, îmi povestea că făcea chirpici cu mine în braţe, alăptându-mă, ca să construiască o casă.  Când am împlinit un an, părinţii mei s-au mutat aici, în Pipera.', mai spune Gigi Becali.

„Bucuria nu se măsoară în bani ci în satisfacţia conştiinţei, respectiv atunci când esti împăcat” – Gigi Becali

Averea lui Gigi Becali era estimată la finalul lui 2019 la 400 – 450 de milioane de euro. Omul de afaceri se află pe locul 11, în top-ul celor mai bogați oameni din România.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton