Gheorghe Turda, îndurerat după decesul Ionelei Prodan: "Îi aduceam prune, la concert, când era gravidă cu Anamaria!"

.

Vestea că Ionela Prodan s-a stins din viață a stârnit lacrimi de durere printre artiștii din generația ei, semn că solista a fost foarte iubită, respectat și apreciată. Maestrul Gheorghe Turda a rememorat, pentru VIVA!, câteva dintre amintirile care îi leagă.

 


S-au cunoscut în urmă cu aproape jumătate de secol, iar vestea disariției Ionelei Prodan i-a provocat mare durere lui Gheorghe Turda. Artistul a acceptat, totuși, să împărtășească cititorilor noștri câteva amintiri care o au în centru pe regretata Ionela Prodan: „Sunt amintiri vii, amintiri pe care nu le voi uita niciodată, care ne-au legat… În 65-66 am fost colegi, ea era student la Istorie, eu la Conservator in Cluj… Ea nici nu era cunoscută atunci, ne-au luat pe amândoi în probe, la ansamblul de muzică populară. Am fost și pe Litoral împreună. Îmi amintesc că mergeam și cântam când era ea gravidă cu Ana în luna a șasea. Și-mi zicea: Ghiță, adu-mi și mie fructe, că poftesc, adu-mi niște prune, o pară’. Îi făceam toate poftele, mi-era frică, o femeie gravidă trebuie menajată, trebuie să ai grijă de ea. Am avut mare succes atunci, au fost vremuri foarte frumoase', a declarat Gheorghe Turda, pentru VIVA!


 

De unde a moștenit Anamaria Prodan caracterul bătăios și personalitatea puternică? În mod cert de la mama ei. Fapt confirmat de Gheorghe Turda, cel care a nutrit, cu adevărat, sentimente de admirație pentru Ionela Prodan: „Ionela era hotărâtă și radicală, nu puteai să o minți, nu putea să o duci cu vorba. Avea un bun gust înnăscut, dar și un simț al măsurii. Ea uneori a mai fost judecată de colegi de-ai noștri că e prea insistentă… Dar nu era așa! Îi plăcea mereu să spună adevărul, era foarte categorică și bătăioasă. Am ținut legătura mereu și ne-am mai întâlnit și în ultimii ani. Am ajutat-o la campania ei electorală din America. Am susținut-o atunci', ne-a mai spus artistul.


Ionela Prodan a murit astă seară

 

Internată la Spitalul Elias încă de la începutul anului, Ionela Prodan a murit astă seară, puțin după ora 21.00. În pofida tuturor eforturilor și speranțelor, solista a pierdut lupta cu boala, anunțul fiind făcut de Anamaria, care a postat un anunț sfâșietor pe pagina ei de Facebook.