Gheorghe Turda a spus cum se desfășurau nunțile în anii comunismului: „Se băteau și se tăiau între ei”

.

Gheorghe Turda a spus cum se desfășurau nunțile în anii comunismului. Este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți cântăreți de muzică populară din România. Recent, Gheorghe Turda a vorbit despre nunțile la care era invitat în Epoca de Aur, care, de cele mai multe ori, se sfârșeau prin scandaluri și bătăi.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Luni, artistul va participa la nunta nepotului său, care va avea loc în Săpânța. Pentru că-și dorește ca totul să iasă perfect, Gheorghe Turda s-a implicat direct și a pregătit totul până la ultimul detaliu. Ba chiar mai mult, și-a invitat toți prietenii și cunoscuții să participe la căsătorie. Acesta și-a dorit ca evenimentul să se desfășoare după tradițiile maramureșene, iar peste 700 de persoane sunt așteptate să petreacă alături de miri.

Gheorghe Turda a spus cum se desfășurau nunțile în anii comunismului. De-a lungul carierei sale, cântărețul a participat la sute de nunți și își amintește de acele petreceri care sfărșeau prin intervenția „Miliției’.


Citește și: Mioara Velicu, prima reacție în scandalul cu Gheorghe Turda:’Să îi dea Dumnezeu cât mai multe cântări’

Citește și: Scandalul dintre Constantin Enceanu şi Gheorghe Turda continuă:'Vorbește ziua ce visează noaptea'

Citește și: Gabi Bădălău și Claudia Pătrășcanu, un nou scandal ce are legătură cu cei doi copii:'O altă răutate inutilă'

Citește și: Cine este Nea Mărin.Coregraful și-a pierdut unicul fiu

Gheorghe Turda a spus cum se desfășurau nunțile în anii comunismului


Cântărețul își amintește că, în anii comunismului, cânta la nunți unde se mai lăsa cu bătăi cu „parul’ și „cuțitele’. Până la urmă, „Miliția’ intervenea pentru aplanarea conflictelor, iar scandalagii erau arestați și se alegeau cu dosar penal.

„Pe vremuri, din cauza băuturii, căci unora li se mai urca palinca la cap, începea scandalul. Palinca îi pornea la bătaie. Eram tânăr și am asistat la niște dispute de genul acesta, s-au bătut cu parul, au scos cuțitele. Până venea Miliția, se băteau și se tăiau între ei, apoi intrau în tribunale. Acum s-au potolit pe la nunți, legile sunt cu mult mai aspre și mai neiertătoare’, a declarat Gheorghe Turda pentru Ego.ro.


„Era să mă căsătoresc în Săpânța’

Gheorghe Turda a vorbit și despre anii tinereții, susținând că avea multe admiratoare și mai avea un pas pănă să se însoare cu fata preotului din sat.

 „Era să mă căsătoresc în Săpânța, aveam multe admiratoare, în anii tinereții. Era cât pe ce să mă însor cu fata popii, am avut și o iubită farmacistă. Dar eu m-am căsătorit în Regat, cu Betty, fostă prim-balerină a Ansamblului Rapsodia. Femeile din Săpânța nu sunt îndrăznețe, bărbatul face primul pas, el propune. Femeia nu îl provoacă pe bărbat. Sunt însă alte metode de a comunica, tacite, în care femeia îi dă de înțeles unui bărbat că îl place’, a adăugat cântărețul potrivit sursei citate.


„Mi se căsătorește nepotul’

Pe 15 august, nepotul lui Ghoerghe Turda se căsătorește. Cântărețul a avut grijă ca băiatul surorii sale să aibă o nuntă grandioasă, după obiceiurile regionale.


„De Sfânta Maria mi se căsătorește nepotul, băiatul Anuței, sora mea. Va fi o nuntă maramureșeană ca în povești. Avem 700 de invitați, mulți sunt rude, neamul turdenilor e mare. Cununia religioasă va avea loc la Biserica Săpânța, de lângă celebrul cimitir, unde voi spune Tatăl nostru. Iar petrecerea va avea loc la Sighetu Marmației, la cel mai mare restaurant. Voi cânta și eu, dar vor mai susține recitaluri și Miki de la K-pital și două formații din zonă’, a conchis acesta.