George Buhnici, în vizorul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării: "Există o autosesizare..."

.

George Buhnici, în vizorul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării după ce a jignit femeile și a lăsat să se înțeleagă ideea că pe plajă ar trebui să fie prezente doar femei cu „corp de minore”. George Buhnici va ajunge în fața CNCD, după ce a trimis la 'săliță' fetele cu vergeturi și kilograme în plus.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


George Buhnici este acuzat de afirmații discriminatoare la adresa femeilor după ce a declarat că este ‘fericit’ cu soția lui care ‘arată ca o minoră’. În același context, fosta vedetă Pro TV a afirmat că el vrea să vadă piele atunci când merge la mare, iar acea piele nu trebuie să aibă vergeturi.

Ce spune șeful CNCD despre derapajul lui George Buhnici


Declarațiile lui George Buhnici au stârnit zeci de mii de comentarii în mediul online și ostilitatea asociațiilor feministe. Lucrurile s-ar putea complica și mai mult pentru Buhnici, a cărui afirmații au ajuns acum în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

‘Există o o autosesizare a unui membru al colegiului director’, a confirmat pentru FANATIK, Asztalos Csaba Ferenc, președintele CNCD.

Întrebat dacă au existat și alte plângeri venite de la asociații sau persoane fizice, șeful Consiliului a negat. ‘Încă nu avem plângeri’, a explicat Asztalos Csaba.


George Buhnici riscă acum o amendă contravențională din partea CNCD, în cazul în care se va constata faptul că a discriminat, prin declarațiile sale, o anumită categorie de persoane.

Contravenția nu poate fi anulată decât prin hotărâre judecătorească definitivă.

Citește și: Emisiunea Sunt celebru, scoate-mă de aici!revine la Pro TV, după șapte ani

Citește și: Derapajele familiei Buhnici. Cum au ironizat, în trecut, războiul din Ucraina și femeile cu forme:’Această balenă rusească…’


Citește și: Lorena Buhnici, prima reacție după declarațiile făcute de George Buhnici despre femei:’Informația a fost scoasă din context…’

Centrul Filia protestează față de afirmațiile lui George Buhnici

Centrul Filia, un ONG care și-a propus să lupte împotriva inegalităților de gen, a criticat dur derapajul lui George Buhnici.

„Nu George, nu e normal să vrei să vii la plajă să obiectifici femeile și să le arunci priviri libidinoase.   feministreminder: corpurile noastre nu sunt obiectul plăcerii bărbaților, valoarea noastră ca femei nu este dată de felul în care ne percep bărbații în raport cu standardele lor.


Nu mergem la „săliță’ să ai după ce să întorci capul pe stradă, ci sunt alegerile noastre privind propriul stil de viață. Îți reamintim că genul acesta de reacții și comportamente se încadrează la hărțuire’, au scris reprezentanții Centrului Filia, într-o postare pe Facebook.

Aceștia s-au arătat șocați de ‘inadecvarea’ declarației lui Buhnici legate de soția lui și de ‘lejeritatea cu care acesta promovează sexualizarea minorelor’.

‘La 41 de ani este mai mult decât problematic ca ‘minorele’ să fie standardul tău de frumusețe și atracție fizică’, au mai arătat reprezentanții Filia.


De la ce declarații ale lui Buhnici a plecat scandalul

„Și-am văzut fete care arată foarte bine, aici. Am văzut și fete care nu arată foarte bine și nu aș vrea să mi se interpreteze, suntem la festival, putem să dăm vina pe orice (…). Bă, dar serios, mai mergeți pe la sală, fetelor!


Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul.

Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!’, a declarat George Buhnici la Antena Stars.