Gabrielle - Interviu exclusiv

.

Cantareata britanica vine in Romania! Joi, 28 octombrie, va concerta la Fratelli Studios. Concertul face parte din Finlandia Pure Sound si se apteapta ca numarul spectatorilor sa se apropie de 1.000.

Stiu ca pregatesti un nou album. Cum va fi?
Lucrez cu oameni diferiti si de aceea va suna cumva altfel decat stiti. Mi-am improspatat echipa si de aceea si soundul e acum ceva mai fresh. Am petrecut mult timp in studio cu ei, am repetat mult si cred ca va iesi ceva diferit, ceva nou. Am cantat pop timp de 17 ani, e timpul sa schimb ceva. Nu intr-atat incat sa nu mai fiu recunoscuta, dar copiii mei mi-au spus : Mama, nu ai putea canta o muzica pe care sa dansam si noi?’ (rade). Cel mai mic are 7 ani si cel mare are 17 ani si ei, spunandu-mi asta, m-au facut sa realizez Oh my God! Am imbatranit, sa fac ceva in sensul asta.’


De ce canti despre iubirile pierdute?
Pentru ca toti am trait asta, cu totii am avut inimile frante si cu totii am cautat intr-un fel sau altul un drum de iesire din situatia asta. Muzica acopera, oricum, atatea trairi, incat nu o puteam evita tocmai pe asta. Sigur ca pot canta si despre fericire si despre momente speciale, pentru ca asta e rostul muzicii, sa te faca sa recunosti o stare pe care si tu ai avut-o. Dar recunosc ca ma inspira mult sa scriu versurile si un prieten mi-a spus ca sunt o buna scriitoare de cantece.


Stiu ca esti o ecologista…
Da? Mai spune-mi despre asta, ce inseamna? (rade) Faptul ca eu reciclam cu mult inainte ca asta sa devina o moda, e poate o forma de a fi ecologist. Nu e ceva care sa ma caracterizeze si pentru care sa iau o pozitie publica. Nu merg spre extrema acestui lucru. Cred ca fiecare trebuie sa faca lucrurile acelea mici care schimba lumea, dar sa spui ca ai ajuns sa citesti la lumina lumanarilor mi se pare o prostie.

Porti haine din blana naturala?
Nu sunt genul de persoana care sa poarte blana, stilul meu sunt mai degraba hainele de piele.


Esti o pasionala?
Da, foarte! Chiar extrem de pasionala in orice fac, dar mai cu seama ca mama. Sunt mama si ma intereseaza foarte mult tot ce se intampla cu copiii. Cu toti copiii. De exemplu, ma intorceam ieri seara de la studio si am vazut o mama care isi impingea pur si simplu copilul pentru ca el era mic si nu putea tine pasul cu ea si asta m-a deranjat foarte mult. Copilul nu avea mai mult de 2 ani jumatate. |n fine, pun pasiune in orice, copiii mei ti-ar putea spune despre asta mai mult, unele chiar amuzante. Dar cred ca pun pasiune in prietenie, in mancare, iubesc placerile vietii, dar nu am devenit obsedata de ele.


O ultima intrebare: cum te astepti sa fie la concertul de joi seara din Romania?
Oooo! Astept multe, pentru ca e vorba despre un atfel de vibe! Nu am fost niciodata in Romania, e pentru prima oara si abia astept sa cunosc multi oameni, diferiti si simpatici, pentru ca am auzit ca locul in care cant e foarte cool.

Vei gasi o altfel de tara decat cea despre care ai auzit prin Europa. Din pacate imaginea noastra nu e prea buna, dar vei vedea ca aici sunt oameni ok…
Nu, nu stiu nimic si nu am auzit nimic, iar eu nu-mi fac pareri anticipate despre oameni. Pentru mine este un loc nou si abia astept sa-i descopar eu insami pe romani si sunt sigura ca vom avea such a very good time!’

Cristina Stanciulescu
 

Gabrielle – Dreams