Fuego a ajuns la capătul puterilor din cauza pandemiei de coronavirus: "Nu vreau să fac o dramă, dar noi, artiștii, suntem cei mai oropsiți"

 Dumba Gabriela
.

Câteva luni departe de scenă înseamnă o eternitate pentru artiștii dependenți de aplauze și care și-au obișnuit publicul cu zeci de concerte pe an. Fuego s-a bucurat, la început, de relaxarea cu care a venit pandemia COVID-19, însă lipsa întâlnirilor cu fanii, din ultimele șase luni, i-au adus un disconfort major.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

„Simți că nu mai ești util, te simți legat de mâini și de picioare și parcă nu te poți manifesta în voie, nu poți fi tu dacă nu îți exerciți talentul, profesia. E greu pentru că perioada s-a prelungit, eu unul nemaivând manifestări din martie. E greu să faci o schimbare majoră, care să țină atât de mult.

Eu sunt un om activ, mereu pus pe mișcare și pe noi provocări și-atunci a trebuit să mă reprofilez rapid, să găsesc activități, dar îmi lipsește scena, îmi lipsește contactul cu publicul. Mă voi reîntâlni cu admiratorii mei chiar de ziua mea, pe 23 august, la Teatrul de Vară Herăstrău, când voi avea, de la ora 20.00, un concert alături de band-ul meu, pentru 500 de persoane, câte avem voie să lăsăm în sală, respectând toate măsurile aferente de prevenție.

Nu vreau să fac vreo dramă, dar dacă toți oamenii și-au reluat activitatea, mai mult sau mai puțin, noi suntem cei mai … oropsiți cumva. Nu putem fi aproape de cei care ne sunt sens al existenței. Și spun asta fără nici un pic de ipocrizie. Eu sunt artistul care stă cu orele în mijlocul oamenilor, vorbește cu ei, le dă autografe și mi-e tare dor de sentimentul acesta, de emoția unui spectacol, lucru pe care în online sau la televizor, nu-l poți simți la aceeași intensitate. Dar cumva este o etapă, cred eu. Una pe care o vom depăși cu toții, învătând, sper eu, ceva util, și anume faptul că trebuie să prețuim mai mult viața, realitatea, toate lucrurile simple și poate să devenim mai buni, deși mi-e destul de greu să cred că va fi chiar așa, idealist, cum văd eu.„, a declarat Fuego într-un interviu acordat Click!.

Nu și-a văzut de șase luni mama și bunica

„Am încercat să o feresc de orice risc posibil. Și pe ea și pe bunica mea. Pandemia a prins-o la Turda și nu ne-am văzut toată perioada. Nu ne văzusem oricum din decembrie, când am ajuns acasă cu turneul de colinde, eu plecând apoi în Israel și în America. Toată perioada de pandemie am fost liniștit și-am ajuns în iunie acasă, ca să le văd. Cred că era necesar să ne gândim la cei mai în vârstă și să-i protejăm, de orice posibilitate, cât de mică, de-a păți ceva.

Fuego-intro-1Fuego-intro-1

Ulterior mama a venit la București. Într-adevăr, mă susține și m-a susținut mereu. Mi-e sprijin, umăr pe care să-mi spun tristețile și bucuriile, este umor și alinare pentru mine. Mama este omul căruia îi datorez, în final, ce sunt azi. Sigur că publicul a fost important, profesorii, oamenii care m-au format și mi-au dat șanse, dar dacă ea n-ar fi fost, să se zbată, să se lupte cu morile de foc, să facă, alături de tata, sacrificii majore pentru formarea mea, n-aș fi fost ce-am ajuns azi. Nu s-a mutat definitiv la București, pentru că nu se poate dezlipi complet de locul și casa ei, de la Turda. Acolo are prietene și parte din timp stă acolo, parte la București. Acolo este și Bubulina, bunica mea, care are 86 de ani și care are nevoie și ea de ajutor și de un sprijin și-o alinare!„, a mărturist Fuego.

Ce a făcut Fuego pe perioada epidemiei

„Perioada de pandemie n-am apucat să o resimt dur. Asta pentru că veneam după o perioadă plină și extrem de agitată și am încercat, în primă fază, să mă odihnesc. Apoi să mă obișnuiesc mental cu schimbările și-apoi să fac nenumărate proiecte.

Da, având mult timp liber, am pictat intens, am așternut pe pânză doruri și amintiri, bucurii și tristeți, în nuanțe, în florile mele. Am pregătit deja o expoziție viitoare, dar aștept acum să se ridice restricțiile ca să o pot realiza. Am conștientizat apoi că trebuie să fiu alături de publicul meu, să solidarizăm împreună și să trecem împreună peste clipele grele, astfel că am făcut live-uri pe Facebook permanent, am dat startul unei campanii online „DRAG DE ROMÂNIA MEA!', am lansat mai multe melodii noi, dar și colaje interesante și le-am pus pe canalul meu oficial de Youtube, la care vă invit să vă abonați – FUEGO-PAUL SURUGIU.

mama lui Fuego
mama lui Fuego

Am lansat proiectul „DRAG DE POEZIE', oferind oamenilor, zilnic, timp de o lună și jumătate, câte o poezie pe zi, recitată de mine, promovând astfel poeții români contemporani. Curând apare un nou album cu maestrul Jolt Kerestely, unde recit poeme pentru muzica lui și desigur, surpriză, de ziua mea … o carte atipică. Și tot în curând, pentru sezonul de toamnă, am mai multe melodii noi-nouțe, spectaculoase, cu versuri superbe și stări diverse, și clasice și moderne.

Am scris, am reflectat, mi-am pus ordine în gânduri și-n lucruri, am gătit, am citit, m-am uitat la filme, la seriale, m-am dezvoltat și-am evoluat și am vorbit mai mult cu oamenii pe care, vrând-nevrând, i-am neglijat oarecum până acum, din lipsa timpului. Iar la finalul lui aprilie am intrat pe…calea undelor și-am hotărât să fac emisiunea de radio GRAMOFON', la NAȚIONAL FM, emisiune care s-a bucurat de mare succes timp de trei luni, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 19.00, având peste 50 de invitați și nenumărate momente speciale. Acum suntem în vacanță, până pe 1 septembrie când revin cu al doilea sezon al GRAMOFONULUI, mai interesant, la NAȚIONAL FM, tot de la 19.00, de luni până vineri.„, a mai spus Paul Surugiu, alias Fuego.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton