Fratii Coen, Marion Cotillard, Daniel Day-Lewis - Marii castigatori ai Oscarurilor

.
Marion Cotillard – Cea mai buna actrita in rol principal – La mome (La vie en rose)
Fratii Joel si Ethan Coen au dat o dubla lovitura la Kodak Theatre, castigand Oscarul pentru Cel mai bun film si pentru Cel mai bun regizor cu productia „No Country for Old Man’.

Filmul regizat de fratii Coen i-a adus un Oscar si spaniolului Javier Bardem declarat Cel mai bun actor in rol secundar.


Marion Cotillard si Daniel Day-Lewis au avut o seara de vis, primind statuetele pentru Cea mai buna actrita in rol principal pentru „La mome’, respectiv Cel mai bun actor in rol principal datorita prestatiei din „There Will Be Blood’.

Marion a intrat in istoria cinematografiei, avand in palmares un Golden Globe, un premiu Bafta, un Cesar si acum un Oscar pentru stralucita interpretare a lui Edith Piaf. Este pentru prima data din 1960 cand Simone Signoret castiga Oscarul pentru Cea mai buna actrita, cand o frantuzoaica primeste cea mai importanta distinctie din cinematografie.


„Multumesc dragostei, multumesc vietii. Este adevarat ca exista ingeri in acest oras’, a declarat Cotillard extrem de emotionata sub privirile a nu mai putin de 3.400 de spectatori.

Daniel Day-Lewis a primit Oscarul pentru Cel mai bun actor pentru rolul magnatului lipsit de scrupule din „There Will Be Blood’, fiind al doilea Oscar pentru actorul irlandez dupa trofeul pentru „My Left Foot’ din 1990.

Europa a dominat autoritar la categoriile Cel mai bun actor/ actrita atat in rol principal, cat si in rol secundar. Astfel, englezoaica Tilda Swinton a fost recompensata cu un Oscar pentru Cea mai buna actrita in rol secundar pentru filmul „Michael Clayton’.


„Juno’, singura comedie printre atatea filme violente, a castigat premiul pentru Cel mai bun scenariu, acordat fostei stripteuze Diablo Cody.

Productie a studiourilor Disney si Pixar, Ratatouille a fost declarat Cel mai bun film de animatie.

Vezi Covor rosu.

NO COUNTRY FOR OLD MEN – TRAILER (Oscar pentru Cel mai bun film)

La vie en rose (Oscar Cea mai buna actrita in rol principal – Marion Cotillard)


There Will Be Blood (Oscar Cel mai bun actor in rol principal – Daniel Day-Lewis)