Ce s-a întâmplat cu filmul Maria Tănase, ultima dorință a lui Sergiu Nicolaescu: "Producătorii ar fi vrut să facem un film mai sărăcuț, dar..."

.

Filmul „Maria Tănase”, ultima dorință a lui Sergiu Nicolaescu a murit odată cu el, din păcate, pe 3 ianuarie 2013. Și nici cel care a dorit să îi îndeplinească dorința, regizorul Ioan Cărmăzan, bunul său prieten, nu a reușit să demareze filmările, nici după 9 ani.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Regizorul Ioan Cărmăzan explică de ce nu s-a mai făcut filmul „Maria Tănase', care sunt problemele cu care s-au confruntat producătorii și ce actori ar fi fost doriți de Sergiu Nicolaescu în această peliculă. Din păcate, însă, de câțiva ani, s-au așternut brusc liniștea și praful peste scenariu.

Ce s-a întâmplat cu filmul Maria Tănase al lui Sergiu Nicolaescu


După decesul regizorului Sergiu Nicolaescu, pe 3 ianuarie 2013, bunul său prieten, Ioan Cărmăzan, a dorit să-i ducă visul la bun sfârșit.

‘Am renunțat la film, producătorii nu au primit toți banii, decât vreo 100.000 de euro de la CNC (nr.-Centrul Național al Cinematografiei), în condițiile în care costurile noastre, adunate, pentru tot ce ne trebuia, ajungeau la 700.000 de euro.

Aveam nevoie de mașini de epocă, bani pentru reconstruire de mahala, costume de epocă, sunt costuri pe care nu le poți evita, pentru că în film se vede sărăcia. Nu poți face un film după marea legendă a românilor doar de dragul de a face.


Producătorii ar fi vrut să facem un film mai sărăcuț, cu ceva decor și melodii, dar eu m-am retras. Habar n-am ce au mai făcut, nu am mai auzit nimic’, a declarat Ioan Cărmăzan pentru ego.ro.

Citește și: Teodora și Alex Marcu de la Insula Iubirii vor deveni părinți:’Vom avea…’

Citește și: Primele imagini cu Teo de la Insula Iubirii gravidă.Este asaltată de mesaje urâte, după împăcarea cu Alex!


Citește și: Totul despre povestea de dragoste dintre Anastasia Lazariuc și tatăl fiicei sale, Ileana:Erau Romeo și Julieta

Ce actrițe erau preferate de Sergiu Nicolaescu pentru filmul Maria Tănase

Regizorul Ioan Cărmăzan a mai dezvăluit și numele artistelor, care sperau să interpreteze rolul Mariei Tănase:

‘Nu a fost un casting, nu am ajuns până acolo, au fost întâlniri prietenești, cu artiștii, la o cafea. Nu am dat un casting propriu-zis, dai casting când știi exact că faci filmul, nu chemi oamenii să-ți bați joc de ei, dacă încă nu ai toți banii.


Erau, da, la un moment dat, niște nume de artiste. Eu am moștenit scenariul de la Sergiu Nicolaescu, el o avea în centru pe Jojo, mai colaboraseră împreună. Dar, eu nu o vedeam foarte potrivită pentru rol, nu prea am văzut legătura lui Jojo cu Maria Tănase.


Nu fixasem însă nimic. Am mai avut discuții cu Maria Buză, cu Maria Constantin. Voia și Emilia Dorobanțu, o altă solistă de muzică populară, era pe atunci studentă la Conservator.

La un moment dat, fetele au realizat niște fotografii după cele ale Mariei Tănase, au poze identic. Au ajuns pe biroul meu, Jojo făcuse asta însă prima, pentru Sergiu’.