Face to face: Sophia Loren vs Brigitte Bardot

 Adina Rosetti
.

Brigitte Bardot si Sophia Loren s-au născut în aceeaşi lună a anului 1934. Au debutat în cuminţii ani 50 şi au ajuns sex-simbolurile anilor 60. Se află în continuare în topul celor mai frumoase femei ale ultimului secol, dar asemănările se opresc aici. Odată cu trecerea anilor, au devenit din ce în ce mai diferite.

sofia brigitte

ASEMĂNĂRI:

 

TAŢII LOR AU FOST INGINERI.Tatăl Sophiei, Riccardo Scicolone, era inginer în construcţii, iar tatăl lui Bardot, Louis, a obţinut o diplomă de inginer şi a lucrat în afacerea de fami-lie a bunicului actriţei.

AMÂNDOUĂ SUNT NĂSCUTE ÎN SEPTEMBRIE 1934, Sophia fiind cu 8 zile mai mare decât Brigitte. Conform horoscopului chinezesc, cele două s-au născut în anul Câinelui.

Sophia Loren

AU FOST DORITE DE BĂRBAŢI CELEBRI. Peter Sellers i-a făcut avan­suri Sophiei Loren pe vremea când cei doi înregistrau piese împreună. Deşi actriţa italiană l-a refuzat, Sellers s-a despărţit de soţia lui, Anne Howe, în parte pentru că era îndrăgostit de Loren. Nici Cary Grant nu a scăpat de farmecul italiencei. Pe când ea avea numai 22 de ani, iar el 53, au avut o scurtă aventură care s-a încheiat în momentul în care actriţa a refuzat ce­rerea în căsătorie a lui Grant. Brigitte Bardot, în schimb, a fost idolatrizată de John Lennon şi Paul McCartney de la The Beatles, care şi-au dorit să facă un film împreună cu ea.

 

DEOSEBIRI

 

FIDELITATE: După ce l-a cunoscut pe Carlo Ponti, Sophia Loren nu a mai iubit niciun alt bărbat. Pentru a putea să se căsătorească, cei doi au devenit cetăţeni francezi. Mariajul lor a durat 50 de ani, până când Ponti s-a stins din viaţă. „Nu aş putea să mă mai căsăto-resc. Mi-ar fi imposibil să iubesc pe alt­cineva, spunea Sophia Loren după dispariţia soţului ei. Brigitte Bardot, în schimb, a zburat mult timp din floare în floare. A avut patru soţi şi numeroşi amanţi, iar dragostea pentru bărbaţi nu a încetat niciodată: „Întotdeauna am adorat bărbaţii tineri şi frumoşi. Gusturile nu mi se schimbă, chiar dacă îmbătrânesc. Aşadar, dacă pot să îi am în continuare, de ce să nu o fac?, declara actriţa franceză.

CARIERĂ: Mijlocul secolului trecut a fost al lor. Au fost adorate pentru frumuseţea lor. Una şi-a continuat cariera în ciuda trecerii timpului, dar cealaltă a decis să iasă din lu­mea showbiz-ului în momentul în care vârsta şi-a pus amprenta asu­pra ei. Sophia Loren a continuat să joace în filme de succes, chiar dacă proiectele cinematografice sunt mai rare. Spre deosebire de ea, Brigitte Bardot, care nu s-a obişnuit niciodată în totalitate cu statutul de superstar, şi-a anunţat public retragerea în 1973, când avea 39 de ani, spunând că „e o modalitate elegantă de a ieşi din lumina reflectoarelor.

INSTINCTUL MATERN: După naşterea celor doi copii, actriţa italiană a acceptat mai puţine roluri, pentru a se putea dedica mai mult creşterii acesto­ra. De cealaltă parte, Bardot nu a fost alături de fiul ei, Nicholas Charrier, care a fost crescut de către familia tatălui său şi a reluat legătura cu mama lui abia când a devenit adult.

ARCHIVES - BRIGITTE BARDOT RETRO

ANIMALE: Starul francez este recu­noscut pentru înverşunarea cu care apără drepturile animalelor. Bardot este vegetariană şi are ca full-time job protejarea animalelor. În 1994 a avut chiar o dispută cu Loren, când italianca a pozat în haine de blană pentru com­pania Annabella, specializată în creaţii din blană naturală. Atunci, Bardot i-a trimis o scrisoare deschisă Sophiei, în care a acuzat-o că s-a vândut celei mai demne de dispreţ afaceri, cea a blănu-rilor. Aflată în vacanţă în acel moment, Loren nu a răspuns acuzaţiilor.

BIOGRAFII: În 2010, când regizorul Kyle Newman şi-a prezentat propune­rea de a realiza un film biografic de-spre viaţa ei, Bardot a răspuns ner­voasă: „Aşteptaţi până mor şi abia apoi faceţi filme despre mine!. În plus, l-a avertizat pe regizor că, dacă nu re­nunţă la proiect, „vor ieşi scântei. Sophia Loren a fost însă mai împăcată cu expunerea publică a vieţii ei. Ba chiar a participat din toată inima la proiectele despre viaţa ei, cum s-a în-tâmplat în serialul biografic „Sophia Loren: Her Own Story, în care actriţa interpretează rolul mamei sale.

 

RALUCA TĂMAȘ

Foto HEPTA, NORTHFOTO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton